DESZ J011-1 verliest in Zwolle

Auteur: Tjeerd Krol.

Dinsdag 17 oktober | ​​Het was 's ochtends erg vroeg, om 7.30 verzamelen bij DESZ, en het was gewoon nog donker. Zou iedereen wel wakker zijn? Genoeg supporters, 2 leiders en precies genoeg spelers vanwege blessures van Joey en Anouk. Er was goed getraind de afgelopen week en nadruk gelegd op direct scherp beginnen, immers de eerste 10 minuten vorige week waren niet goed, en dat moest niet weer gebeuren. Na snel omkleden gingen de spelers het veld op voor de warming up en onder het genot van een kop koffie werden er diverse, erg nuttige, opvoedkundige tips gedeeld door de diverse supporters. Van het omgaan met de was tot het zelf laten opruimen van borden en bestek. Gelukkig begon de wedstrijd snel en kon de aandacht naar de spelers op het veld.

De instructies waren duidelijk geweest en iedereen leek goed wakker, want de eerste tien minuten werden goed doorstaan! Weinig kansen voor beide teams. Desz kwam langzamerhand beter in zijn spel en zocht het doel. Quinten had een goede kans, maar de keeper was attent, ook Imre liet met een mooie passeerbeweging zijn verdediger achter zich, maar de voorzet kwam net buiten bereik van Hugo.

Ook WVF liet zich niet onbetuigd, maar de verdedigers Milan en Bart konden samen met doelman Thijs de aanvallen onschadelijk maken. Dat er toch wat spanning was, zowel bij de supporters als bij de leiders Jarno en Marcel, bleek wel bij een wat riskante pass van een van de verdedigers door het midden van het veld: Iedereen op het gehele sportcomplex kon op deze vroege ochtend mee krijgen dat dit een zogenoemde K*t-pass was die niet meer voor mocht komen!

De eerste helft eindigde zoals hij was begonnen, met een 0-0, terwijl Desz toch de betere ploeg was. Direct na de rust ging er een schepje bovenop en het was Sem die de aanval begon en zelf ook wist af te maken: 0-1.

Maar net zoals het gehele seizoen was de voorsprong van korte duur. Een overtreding op de rand van het eigen strafschopgebied werd gemaakt, een muur van vier spelers ging ervoor staan en toch kon de aanvoerder van WVF de bal in het doel rammen: 1-1. En vrij snel daarna een corner voor WVF. De spelers stellen zich op en kijken vervolgens allemaal hoe de bal voor de voeten van een tegenstander rolt. Een lullig puntertje en de stand is 2-1.

De reactie van de spelers was goed en men ging direct op jacht naar de gelijkmaker en hopelijk een nieuwe voorsprong. Hugo, Quinten en Imre deden hun uiterste best om erlangs te komen en verwoestend uit te halen, maar altijd was er die aanvoerder die zijn voet er tussen had, of de keeper, of de bal ging naast of over.

In een uiterste poging om nog wat meer aanvallende kracht te krijgen werd binnen het team Milan en Quinten omgewisseld en ging Desz onder aanvoering van Sem nog verder naar voren spelen en druk zetten. Echter zonder succes. De bal wou er niet in. En dan vallen er gaten op het veld en moet er snel worden omgeschakeld. En dat laatste onderdeel is nu net niet het beste onderdeel van dit team, wat Bart en Thijs ook proberen te doen bij een dergelijke tegenaanval. Uit twee snelle counters volgen evenzoveel doelpunten: 4-1.