​DESZ J011-1 houdt geen punten over in duel met CSV'28 JO11-1

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 12 november | Voorafgaand aan dit duel stond een sponsorfoto samen met Henrich Pierik nog op het programma, die prachtige truien heeft geschonken aan de mannen van JO11-1. Na het nemen van de foto konden jongens en dame het gras betreden. Daar waar eerder deze week Staphorst JO11-1 met 10-2 in een oefenduel verslagen werd.

De wedstrijd begon goed, beide elftallen wilden voetballen en dit gebeurde dan bij vlagen ook erg goed. In het begin van het duel was het voor DESZ aftasten in wat voor formatie de tegenstander spelen, het was nog zoekende. Na een kwartier kwamen de eerste dreigende momenten voor zowel DESZ als CSV'28. Thijs lag enkele malen in de weg om de bal uit het doel te houden, Anouk en Bart hielden in de beginfase de pot dicht, waar op het middenveld de duels goed aan werden gegaan door Imre, Quinten en Sem. De dreigingen voorin kwamen in de beginfase met name van de voet van Hugo, hard werken en inzet bracht hem vaak voor de goal waar in het afronden de rust ontbrak. Ook Joey, Sem en Milan waren dichtbij de openingstreffer voor de thuisploeg, het was wachten tot de brilstand op het scorebord verdween. Dit gebeurde in de 23e minuut van de wedstrijd, vlak voor rust schoot Joey het leer achter de doelman van CSV'28, een terechte goal want op dat moment zat DESZ beter in de wedstrijd. De supporters hadden de vingers nog warm na het typen van de 1-0 en kunnen de 1-1 gelijk daar achteraan noteren, door onoplettendheid achterin wist CSV te scoren, ruststand 1-1.

De tweede helft begon slap, DESZ kwam er moeilijk in en dat resulteerde al vrij snel in een 1-2 achterstand, Thijs werd onder vuur genomen maar kon de bal wegwerken, helaas bokste hij de bal voor de tegenstander zijn voeten en kon hij de 1-2 binnenschuiven. Maar zoals vaker deze competitie kijkt DESZ niet op van een achterstand, hard werken en bij vlagen goed spel zorgde ervoor dat DESZ gevaarlijk werd. Op het moment dat DESZ beter in de wedstrijd kwam kreeg het een goal om de oren, Milan gleed weg op het middenveld en de spits van CSV rondde bekwaam af, 1-3. Het was aan DESZ om een antwoord te geven, dat kwam er snel. Imre speelde zijn directe tegenstander uit en wist de keeper te verschalken middels een bal in de korte hoek, stand 2-3! DESZ drong aan en het kreeg kansen, Joey wist de bal op een fraaie manier niet achter de doelman te krijgen, vervolgens was het aan Sem om een goede individuele actie te verzilveren, zijn inzet werd gekeerd door de sluitpost van de Zwollenaren. In de omschakeling van diezelfde kans voor DESZ, wist CSV wel te scoren, stand 2-4. Ook na de 4e tegengoal raakte DESZ niet van de wijs, het kreeg meer ruimte en wist dit ook te benutten, een knappe steekbal van Milan werd goed afgemaakt door Joey, de aansluitingstreffer was daar. Terwijl iedereen zijn stinkende best deed om er een punt uit te slepen en de trainers extra risico namen was CSV andermaal gevaarlijk in de omschakeling, helaas voor DESZ werd dit fataal en bracht de spits van CSV de eindstand op het scorebord: 3-5.