DESZ is een maatje te groot voor DES

Auteur: Henrico Abma.

Zondag 5 september | Vandaag staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen de mannen van DES uit Nijverdal uitkomend in de 3de klasse Oost. Na een feestelijke opening van de nieuwe kantine en het 75 jarig jubileum trappen de mannen van Kaagman/Doosje om 15:00 af.

In de beginfase zocht de thuisploeg veelvuldig de aanval. Na amper 1 minuut stuurde Kuurman, D. Moorman de diepte in die net niet kan afronden. Na 9 minuten is het wel raak een afgemeten voorzet van Danny Moorman beland op het hoofd van Frank Kuurman die de 1-0 maakt. DESZ speelt met veel agressie en power en dat resulteert na 13 minuten al snel in de 2-0. Een goeie actie van Esteie op de achterlijn die met zijn voorzet Witte vond en kon simpel binnen werken. Niet veel later krijgt DESZ een hoekschop. Specialist Karlo Naberman draait de bal gevaarlijk in, het is Arjan Krabbe die het hoofd tegen de bal zet en de 3-0 op het scorebord zet. De tegenstander probeert het met ballen achter de verdediging van DESZ maar de thuisploeg heeft het organisatorisch goed staan. De 4-0 is van mooie schoonheid. Esteie krijgt de bal na een foutje van de verdediger en haalt verwoestend uit met links, de keeper heeft de bal alleen maar gehoord. Net voor rust komt de thuisploeg ook nog op 5-0 na een mooie aanval over meerdere schijven is het Thomas Witte die goed voor zijn man kruipt en de 5-0 op het scorebord zet. De tegenstander probeert nog wat terug te doen maar Jordy Slager houd zijn doel keurig schoon. De beginfase na rust blijft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De thuisploeg krijgt nog een paar mogelijkheden maar is slordig in de eindfase. Uit het niets scoren de gastheren de 5-1, een steekbal door de verdediging waarbij de spits Slager omspeelt en kan scoren. DESZ lijkt de concentratie wat te verliezen. Niet veel later komen de bezoekers op 5-2 een beetje een identieke situatie als bij de eerste tegengoal. Tijd voor een drinkpauze waarin Kaagman de boel op scherp zet. In het laatste gedeelte van de wedstrijd krijgt Esteie nog een forse schop waarop de scheidsrechter besluit een rode kaart te geven aan de desbetreffende speler van de tegenstander. Het slotstuk is voor Thomas Witte die na een fraaie actie en dito voorzet van Danny Moorman zijn hattrick maakt en de eindstand op het scorebord zet 6-2! Volgende week eindelijk voor het 'echie' dan spelen de mannen van DESZ hun eerste bekerwedstrijd uit tegen VVI uit Idskenhuizen aanvang 14:30 graag tot dan.