​DESZ in blessuretijd langs Klazienaveen

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 24

Zondag 22 februari | KLAZIENAVEEN – Na twee verliespartijen op een rij, is DESZ er weer in geslaagd de volle buit te pakken. In de uitwedstrijd tegen Klazienaveen had het hier in eerste instantie echter geen schijn van. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de gastheren namelijk al snel op voorsprong. De rood-witten lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en maakten gelijk. In extremis bepaalde Lars Dunnik de eindstand: 1-2.

In de beginfase van de wedstrijd hielden de teams elkaar in evenwicht. De eerste grote kans was voor de Sluzigers. Dimitri Kamerling kwam door aan de rechterzijde en nam het doel onder vuur. Zijn knal raakte de zijkant van de kruising en verdween over de achterlijn. Na tien minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Lars Dunnik greep echter net op tijd in.

Niet veel later waren de gastheren wederom gevaarlijk. Eén van de aanvallers kon ongehinderd uithalen vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar moest toezien hoe doelman Henrico Abma het schot op knappe wijze wist te keren. Hierna nam DESZ voorzichtig het heft in handen en begonnen zij beter te voetballen.

Dit resulteerde al snel in gevaarlijke momenten voor de goal van Klazienaveen. Twee keer was Danny Moorman hierbij betrokken. Eerst zette hij strak voor en kwam Cor Koning een teenlengte tekort. Niet veel later werd Kamerling het penaltygebied in gestuurd door Moorman, maar was de goalie van de thuisploeg attent.

Kansen DESZ
De gastheren zetten hier geen kansen tegenover, maar bleven uiterst gevaarlijk uit snelle counters en standaardsituaties. Toch was het DESZ dat zich vlak voor rust nog tweemaal liet gelden. Zo schoof Kamerling de bal naast. De beste kans van de eerste helft was voor Koning. Hij profiteerde bijna van een fout in de verdediging van de thuisploeg. Andermaal stond de sluitpost van Klazienaveen op de juiste plek. Ruststand: 0-0.

Binnen drie minuten na de theepauze kwam Klazienaveen op voorsprong. De rood-witten begonnen slap aan het tweede bedrijf en werden teruggedrukt op eigen helft. De thuisploeg verdiende vervolgens een hoekschop, welke indraaiend werd getrapt richting de eerste paal. Hier kon Iwan Lambers ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten: 1-0.

De tegentreffer leek de bezoekers in eerste instantie nog niet wakker te schudden. Al snel waren de gastheren namelijk dichtbij een tweede treffer. Een voorzet vanaf links werd te slap ingekopt. Geheel ongevaarlijk waren de rood-witten in deze fase overigens niet. Ronny Bakker was namelijk dichtbij een treffer, na goed voorbereidend werk van Dunnik. De invaller raakte de bal echter niet goed.

Na een kwartier voetballen in de tweede helft kregen de Sluzigers het betere van het spel. Klazienaveen werd teruggedrukt op eigen helft en kon in deze fase enkel tegenhouden. Dit overwicht had al snel tot gevolg dat DESZ gevaarlijk werd. Tweemaal was Koning dichtbij een treffer. Eerst kopte hij in de handen van de keeper, om kort hierna de bal naast te schuiven.

Gelijkmaker
Bij zijn derde poging was het vervolgens wel raak. Na een aanval over rechts kwam de bal, met wat geluk, voor de voeten van Kamerling. Deze haalde uit vanaf de rechterzijde en zag de keeper de bal ternauwernood keren. Koning zag zijn kans schoon en slaagde erin om, in een melee van spelers, het speeltuig het beslissende zetje te geven: 1-1.

Direct na de gelijkmaker kreeg Bakker een grote kans op de voorsprong. Zijn lob belandde aan de verkeerde kant van de paal. Al snel was ook Koning opnieuw gevaarlijk. Andermaal lag de doelman van de gastheren in de weg. Aan de andere zijde van het veld liet Klazienaveen zich ook nog eenmaal gelden. Van dichtbij werd de bal naast gekopt.

Door het uitblijven van een treffer leken de teams af te stevenen op een gelijkspel. Niets bleek minder waar. Een allerlaatste krachtinspanning leverde de gasten een vrije trap op, welke indraaiend werd getrapt door Kamerling. Via via kwam het leer voor de voeten van Dunnik, die dit buitenkansje met alle plezier verzilverde: 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen streekgenoot SC Rouveen. Aanvang: 18.00 uur, sportpark De Cingellanden.