DESZ houdt punt over na duel met SV Oosterwolde

Auteur: Karlo Naberman.

Dinsdag 1 maart | Op zaterdag 26 februari 2022 ging DESZ 1 op bezoek bij SV Oosterwolde. Na twee overwinningen op rij is DESZ goed begonnen na de winterstop. In Oosterwolde hoopt DESZ deze weg voort te zetten, ze trapten om 14.30 uur af op een hobbelig/slecht veld.

Beide ploegen hadden zichtbaar moeite met het slecht bespeelbare veld. DESZ probeerde in de beginfase nog op te bouwen via de laatste linie, maar nadat de ploeg zichzelf in de problemen bracht werd veelal de lange bal gespeeld. Beide ploegen gooiden er veel strijd en passie in, waardoor het een echte vechtwedstrijd werd. DESZ kreeg wat kleine mogelijkheden via Kuurman en Witte. SV Oosterwolde tekende voor de grootste kans, spits Wagenaar kwam 1 op 1 met keeper Slager, maar de goalie hield z'n doel knap schoon!

In de rust werd er een wissel doorgevoerd. Kisjes die vandaag op de bank moest beginnen kwam binnen de lijnen. De spits had niet veel tijd nodig om zich te laten zien. In de 54e minuut wordt hij weggestoken en schiet raak in de verre hoek! 0-1 DESZ.

DESZ, dat de laatste weken de pot achterin goed dicht kon houden, lijkt in een zetel te zitten. SV Oosterwolde kwam niet verder dan wat speldenprikjes. In de 89e minuut gaat het dan alsnog mis voor de ploeg uit Zwartsluis. Naberman kon de bal niet goed wegwerken, Oosterwolde nam over en counterde snel naar de gelijkmaker. 1-1

Kisjes probeerde het later nog met een afstandsschot maar de keeper redde bekwaam.

Zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. 2 zure verliespunten voor de ploeg uit Zwartsluis.

Volgende week speelt DESZ de streekderby tegen FC Meppel. Op Sportpark Cingellanden wordt om 14.45 uur afgetrapt.