DESZ houdt punt over aan duel tegen Be Quick '28

Auteur: Jannick de Lange.

Maandag 30 januari | Deze laatste zaterdag van januari moest de hoofdmacht van DESZ aantreden tegen het Zwolse Be Quick '28.

De wedstrijd gaat in een snel tempo op en neer met aan de bal een iets beter Be Quick. In de 32e minuut resulteert dit in een enorme kans voor de Zwollenaren, deze poging gaat over het doel van De Lange. Niet veel later is DESZ gevaarlijk aan de andere kant. Door een knappe steekbal van Redder kan Krabbe op weg naar het doel, helaas mist dit schot power, waardoor dit een gemakkelijke prooi is voor de keeper van Be Quick.

De beide teams gaan rusten. Het spel wordt grotendeels gemaakt door Be Quick, maar dit resulteert nog niet in grote kansen. Na de rust is het DESZ dat iets meer uit zijn schulp kruipt. Dat resulteert in de tweede helft in een grote mogelijkheid voor de Sluzigers. De indraaiende corner van Kuurman wordt ternauwernood van de lijn gehaald. Niet veel later is het Be Quick die het mag proberen met een afstandsschot, deze wordt stijlvol gepakt door De Lange. Daar waar DESZ beter uit de kleedkamer komt is het toch Be Quick die de voorsprong pakt in de 55e minuut. Vanuit de omschakeling weet Be Quick toe te slaan door het goed gebruiken maken van de overtal situatie. Tot aan de 80e minuut wordt er van beide kanten niets meer gecreƫerd totdat er in de 84e minuut een corner komt voor DESZ.

De bal komt dichtbij de lat van het Be Quick doel terecht, maar de doelman laat de bal glippen. Van dichtbij tikt de ingevallen Stijn Westerhuis de bal binnen:
1-1. In blessuretijd is DESZ zelfs nog dichtbij de winnende treffer. Door een strakke bal van Krabbe lijkt Kuurman de bal er gemakkelijk in te glijden, maar door goed verdedigend werk krijgt hij de bal er net niet in.

Volgende week speelt DESZ thuis op Sportpark De Cingellanden tegen WVF. Op zaterdag 11 februari staat de uitwedstrijd tegen Owios gepland.