DESZ houdt de punten in Zwartsluis

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 34

Zondag 27 september | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ wist zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. In het eerste bedrijf kwamen de Sluzigers al gauw op voorsprong en vlak voor rust werd de score verdubbeld. In een doelpuntrijke tweede helft kwam DESZ de overwinning nauwelijks in gevaar, eindstand 4-2.

Omstreeks 14:45 uur werd er afgetrapt. De Sluzigers schoten uit de startblokken. Een goed opgezette aanval via de rechterkant bracht Arjan Krabbe in stelling om de bal voor te geven. Kisjes was eerder bij de bal dan zijn tegenstander en krulde de bal knap langs de goalie, 1-0. Na de voorsprong werden de rood-witten slordig. Zo waren de gasten dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van Koops eindigde op de lat.

In korte tijd kreeg Drenthina een aantal goede mogelijkheden om langszij te komen. Zo redde Abma op een kopbal van diezelfde Koops en kwam DESZ in de 16e minuut nogmaals goed weg. Een hard genomen vrije bal kwam op de vuisten van Abma, de goalie verwerkte de bal door het midden en viel voor de voeten van Hofstede, DESZ kon van geluk spreken dat hij de bal van 9 meter verkeerd raakte. Vanaf de 35e minuut pakten de rood-witten de draad weer op en zagen dat Kuurman oog in oog met de keeper naast schoot. Vlak voor rust verdubbelde DESZ de score door een fantastische aanval. Robert Redder bracht vervolgens Danny Moorman in staat om in een leeg doel binnen te schuiven, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de onderbreking speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de eerste 15 minuten na rust gebeurde er weinig voor beide doelen. Tot de 63e minuut. Een afstandsschot spatte uiteen op de lat en kwam voor de voeten van Thom Albers, van dichtbij schoot hij de bal achter Abma, 2-1. De Sluzigers kregen het lastig maar wisten tegen de verhouding in de 3-1 op het scorebord te zetten. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Arjan Krabbe, hij besloot maar eens uit te halen en deed dit op fortuinlijke wijze. De bal viel net onder de deklat binnen, 3-1.

Kort hierna was het diezelfde Krabbe die de bal veroverde op het middenveld en Kisjes weg stuurde in de diepte. Laatstgenoemde speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de lange hoek, 4-1. In de 72e minuut deden de gasten weer iets terug. Een schot vanaf zo'n 20 meter van het doel werd knap binnen geschoten door Albers, 4-2.

In het restant van de wedstrijd waren de kansen vooral voor de Sluzigers. Echter vergaten zij om de wedstrijd definitief te beslissen. Desondanks kwam de overwinning niet in gevaar en bleef het bij 4-2.

Selectie DESZ
Henrico Abma, Martijn van der Heide (75' Erwin Geertman), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robert Redder, Herwin Talen, Etienne Moorman, Arjan Krabbe, Danny Moorman (75' Thomas Witte), Frank Kuurman, Tom Kisjes.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij SV Gramsbergen. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.