​DESZ houdt aansluiting bij top

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 3 februari | HOOGEVEEN – Het vlaggenschip van DESZ heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Weide. Hierdoor blijven de rood-witten in het spoor van de top van 2e Klasse J. De Sluzigers legden de basis voor de zege in het eerste bedrijf, door één keer te scoren en geen tegentreffer te incasseren. Al gauw na rust waren zij opnieuw trefzeker, om het duel vlak voor tijd te beslissen: 0-3.

De ruime overwinning doet vermoeden dat DESZ een makkelijke middag had, maar niets bleek minder waar. In de beginfase van het duel lag het initiatief namelijk bij de thuisploeg en werden de gasten in de verdedigende stellingen teruggedrongen. De gastheren stichtten gevaar middels voorzetten, maar tot echte kansen kwamen zij niet.

Na iets meer dan een kwartier spelen kregen de rood-witten iets meer vat op hun tegenstanders. Dit resulteerde in een eerste speldenprikje van Jarno Nieborg. Hij knalde een vrije trap ineens op doel maar zag de sluitpost redding brengen. Vijf minuten later kwam de voorsprong er alsnog. Tom Kisjes werd weggestuurd over de linkerflank en zette voor in de richting van Danny Moorman. Voordat hij kon afdrukken, deed een verdediger van De Weide dat voor hem: 0-1.

Met de voorsprong op zak, zag DESZ haar tegenstander vervolgens ook nog eens beide buitenspelers verliezen. De combinatie hiervan stelde de bezoekers in staat om voorzichtig het initiatief te nemen. Overtuigend was dit echter niet. De ploeg was erg slordig in balbezit, met als gevolg dat menig aanval vroegtijdig strandde. Ruststand: 0-1.

Binnen drie minuten na de theepauze wisten de rood-witten de marge te verdubbelen. Kisjes zette één van de centrale verdedigers van de gastheren onder druk en ontfutselde hem daarbij de bal. De spits bedacht zich hierna niet en knalde het speeltuig resoluut tegen de touwen: 0-2. Met deze vroege uitbreiding van de score zaten de Sluzigers op rozen.

Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Na krap tien minuten waren zij dichtbij de aansluitingstreffer. Eerst bracht Renee Agterhuis redding, waarna een aanvaller de rebound voor het inschieten had. Zijn inzet ging via het lichaam van Arjan Krabbe (archieffoto) over het rood-witte doel. Ook hierna bleef de thuisploeg aandringen. Via voorzetten en corners stichtten zij gevaar. Agterhuis trad echter meerdere malen handelend op. Kisjes stelde hier namens de gasten een goede mogelijkheid tegenover. Hij gleed een voorzet vanaf rechts over het vijandelijk doel.

In de slotfase van de wedstrijd was De Weide nog eenmaal dichtbij een treffer. Vanaf de rand van het zestienmetergebied werd de bal in de verre hoek geschoven maar Agterhuis redde bekwaam. DESZ besliste vervolgens het duel. Een vlijmscherpe counter bracht de bal tot in de loop van Remco Lachenal, die op zijn beurt Kisjes in stelling bracht. Hij kapte zijn bewaker uit en bepaalde de eindstand: 0-3.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen The Knickerbockers. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Vincent Coulier (e.d.)
0-2 Tom Kisjes
0-3 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (Robin Schoonewelle), Gerjan Konterman, Remco Lachenal, Jarno Nieborg, Arjan Krabbe, Ronny Bakker (Robin Rook), Dimitri Kamerling, Karlo Naberman (Bjorn Vinke), Tom Kisjes, Danny Moorman.