DESZ heeft geen kind aan Bergentheim

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 46

Zondag 23 augustus | ZWARTSLUIS- De Sluzigers hadden afgelopen zaterdag geen kind aan derde klasser Bergentheim. In de eerste helft wisten de rood-witten tweemaal het net te vinden. Na de onderbreking zette DESZ aan en boekte een overtuigende 6-0 overwinning.

De rood-witten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Door hoog druk te zetten op de bezoekers werd DESZ in de beginfase al gauw beloond. Door goed druk zetten van E. Moorman veroverde DESZ de bal, diezelfde Moorman zette Kisjes alleen voor de keeper. Laatstgenoemde schoot de bal diagonaal achter de sluitpost van Bergentheim, 1-0. Kort na dit doelpunt was het Thomas Witte die in de 8e minuut de 2-0 middels een fraaie treffer op het scorebord zette.

Tussen de hoosbuien door speelde DESZ bij vlagen erg goed voetbal. De rood-witten creƫerden veel kansen voor het doel van de bezoekers maar drukten dit niet uit in doelpunten. Zo kreeg Danny Moorman een dot van een kans en miste Witte oog in oog met de keeper na een goede steekpass van E. Moorman. Aan de andere kant van het veld bleef het rustig voor het doel van Jordy Slager. DESZ had de zaken goed op orde, ruststand 2-0.

De Sluzigers kwamen na rust goed uit de startblokken. Een goedlopende aanval over de linkerkant van het veld eindigde bij Kuurman echter miste zijn schot kracht om de goalie te verschalken. Kort na deze kans was het wel raak voor DESZ. Een steekpass door het hart van de defensie zorgde ervoor dat Redder en Moorman op de doelman afstormden. Redder legde af, Danny Moorman schoot binnen, 3-0.

DESZ speelde overtuigend. Aan de linkerkant van het speelveld passeerde Kuurman zijn directe tegenstander en verstuurde een voorzet richting Kisjes. De spits was eerder bij de bal dan de keeper en kopte knap binnen, 4-0. DESZ wist nog twee keer tot scoren te komen. Tweemaal was het diezelfde Kisjes die de bal achter de doelman van Bergentheim wist te schieten, assist van E. Moorman en Herwin Talen. Eindstand 6-0.

Selectie DESZ
Jordy Slager, Henrico Abma, Bas Klaver, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Bjorn Vinke, Mark Elken, Etienne Moorman, Frank Kuurman, Danny Moorman, Thomas Witte, Tom Kisjes, Arjan Krabbe, Herwin Talen, Robert Redder, Karlo Naberman.

6-0 Tom Kisjes

Aanstaande dinsdag (25 augustus) speelt DESZ een oefenwedstrijd tegen 'd Olde Veste uit Steenwijk. Volgende week zaterdag begint het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Pesse. Aanvang wedstrijd 17:00 uur.