Nieuws

DESZ hard onderuit

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 12

Maandag 26 maart | ​ZWARTSLUIS – Na enkele goede wedstrijden te hebben gespeeld, is het eerste elftal van DESZ in de thuiswedstrijd tegen S.V. Gramsbergen door het ijs gezakt. Ondanks het feit dat zij in de eerste helft niet de mindere waren, moesten zij wel een tegentreffer incasseren zonder zelf tot scoren te komen. Na de theepauze waren de rood-witten het helemaal kwijt: 0-4.

De Sluzigers begonnen slap aan de wedstrijd. Dit had tot gevolg dat de bezoekers in de beginfase twee keer gevaarlijk wisten te worden. Hierna namen de gastheren het initiatief voorzichtig over. Via Tom Kisjes en Danny Moorman werden zij gevaarlijk. Beide aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp staan.

De openingstreffer viel vervolgens aan de andere zijde van het veld. Bart Wind ontfutselde Renee Agterhuis de bal en schoof simpel raak: 0-1. In het restant van het eerste bedrijf ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Via Remco Lachenal kregen zij hiertoe nog een mogelijkheid, maar hij schoof de bal voorlangs. Ruststand: 0-1.

Na de theepauze ging DESZ aanvankelijk verder waar zij voor rust was gebleven. Cor Koning was in deze fase dichtbij een treffer. Hij kopte het speeltuig over. Dit bleek het laatste wapenfeit van de gastheren. De ploeg verzandde in toenemende mate in het spelen van de lange bal, terwijl te veel duels werden verloren.

Tot overmaat van ramp werd de marge na een uur spelen ook nog verdubbeld. Gerjan Konterman zette een sliding in om de aanvoerder van de tegenstander van het scoren af te houden, maar deed dit volgens de leidsman op onreglementaire wijze. Dit kwam de verdediger op een gele kaart te staan en leverde de gasten een penalty op. Deze werd beheerst binnen geschoten: 0-2.

Met nog een half uur te spelen resteerde voor de thuisploeg nog ruim voldoende tijd om het tij te doen keren. DESZ bleek echter niet bij machte. Het ging zelfs van kwaad tot erger, wat de gasten in staat stelde om nog twee keer doel te treffen. De gastheren werden niet meer gevaarlijk. Eindstand: 0-4.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Omlandia. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Lewenborg.

Gele kaart:
Dimitri Kamerling, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman.

Scoreverloop:
0-1 Bart Wind
0-2 Stef Schuurman
0-3 Stef Schuurman
0-4 Elwin van der Veen

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Karlo Naberman (Habieb Kalu), Björn Vinke (Jarno Nieborg), Dimitri Kamerling, Ronny Bakker (Cor Koning), Robin Rook, Remco Lachenal, Tom Kisjes, Danny Moorman.

Partypub Men of the Match:
Karlo Naberman & Björn Vinke.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams