​DESZ hard onderuit tegen Drenthina

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 20 september | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft ook haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen met ruime cijfers verloren. Ditmaal bleek Drenthina te sterk. Hier leek het in eerste instantie echter niet op. De rood-witten kwamen namelijk vroeg op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Na de theepauze sloegen zij nog driemaal toe: 1-4.

In de beginfase van de wedstrijd waren de gasten de betere partij. Binnen twee minuten waren zij namelijk al dichtbij de openingstreffer. Robin Rook werkte het leer echter weg vanaf de doellijn. Niet veel later was Drenthina opnieuw gevaarlijk. Deze keer bracht Henrico Abma redding op een knal vanaf de rand van het penaltygebied.

Na een kwartier spelen was het raak aan de andere zijde van het veld. Een mooie aanval over de linkerzijde van het veld lag aan de basis hiervan. Door tweemaal een één-twee aan te gaan, speelde Joël Danhof zichzelf vrij binnen het strafschopgebied. De linksback bedacht zich vervolgens niet en knalde het leer tegen de touwen: 1-0.

Gesterkt door de voorsprong probeerde DESZ het heft in handen te nemen. Dit lukte aardig, echter bleven de gasten gevaarlijk. Wederom moest Abma handelend optreden. De grootste kans volgde na ruim een half uur. De spits van de bezoekers schoot op goal, maar Abma wist het speeltuig nog net te beroeren. Dit stelde Rook in staat om de bal tijdig weg te werken.

Enkele minuten voor rust was het alsnog raak voor Drenthina. Toen de ploeg een aanval lanceerde over de rechterflank, zag de scheidsrechter een overtreding in een duel tussen Erwin Geertman en Kees Plaatje. Daar dit duel in het zestienmetergebied plaatsvond, besloot de leidsman tot een penalty. Deze werd door Thom Alders verzilverd: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Rook kopte het speeltuig op goal vanuit een corner, maar de doelman wist redding te brengen. Nog geen minuut later was Drenthina wel trefzeker. Balverlies op het middenveld van DESZ stelde Tom Brinks in staat om Abma van grote afstand te verschalken: 1-2.

Ondanks deze tegenslag bleven de Sluzigers proberen om het tij te keren. Via Danny Moorman kregen zij een kans op de gelijkmaker. Hij zette zijn hoofd tegen een voorzet van Kamerling maar de sluitpost van de gasten redde bekwaam.

Tien minuten later breidden de bezoekers de score uit. Op ongelukkige wijze werd Mark Lubberts in het penaltygebied van DESZ neergelegd door Danhof, wat laatstgenoemde op een rode kaart kwam te staan. De resulterende strafschop werd door Alders binnen geschoten: 1-3.

De Sluziger' hoop op een positief resultaat was hiermee zo goed als vervlogen. Ondanks het feit dat de ploeg probeerde te blijven voetballen, werden de aanvallen doorgaans vroegtijdig gestuit. De gasten, daarentegen, werden wel gevaarlijk. Na eerst al eens de paal te hebben geraakt, was het vlak voor tijd zelfs nogmaals raak. Alders schoot het leer diagonaal binnen en bepaalde de eindstand: 1-4.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij koploper Gorecht. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Koepel.