​DESZ hard onderuit

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 4 februari | EMMEN – Het vlaggenschip van DESZ heeft haar draai na de winterstop nog niet gevonden. Na de verloren thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl van vorige week (1-3, red.) was ditmaal Drenthina te sterk. De rood-witten incasseerden al voor rust twee tegentreffers, zonder zelf trefzeker te zijn. Na de theepauze werd de marge verdubbeld: 4-0.

De bezoekers begonnen slecht aan de wedstrijd. Na acht minuten was het namelijk al raak voor de thuisploeg. Jan Willem Geleijnse was de doelpuntenmaker: 1-0. In de fase hierna gingen de Sluzigers op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam het duel voorzichtig in balans. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet.

In de 29e minuut waren de gasten toch dichtbij de gelijkmaker. Robin Rook kopte de bal op de paal na een corner. Iets meer dan tien minuten later was het aan de andere zijde van het veld wel raak. Een mooie aanval van de gastheren bracht het speeltuig tot bij Mark Lubberts, die doel wist te treffen: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze was DESZ dichtbij de aansluitingstreffer. Middenvelder Robbert Elken (archieffoto) schoof het leer net naast. Dit was vooralsnog ook het laatste rood-witte wapenfeit. De ploeg probeerde het wel, maar hanteerde hierbij te veel de lange bal. De gastheren wisten dit doorgaans makkelijk te verdedigen.

Met nog krap tien minuten te spelen gingen de bezoekers alles of niets spelen. In het kader hiervan werd een extra mannetje naar voren geschoven. Onmiddellijk profiteerde de thuisploeg optimaal. Kees Plaatje breidde de score uit: 3-0. In de laatste minuut van het duel bepaalde Maikel Arling de eindstand: 4-0.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen Groen Geel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.