​DESZ grijpt winst in slotfase [update: foto's toegevoegd]

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 13 april | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft andermaal goede zaken gedaan in de tweede klasse J, ditmaal door thuis te winnen van laagvlieger SC Loppersum. In lijn met de voorgaande wedstrijden, ging het wederom niet makkelijk. De rood-witten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar een doelpunt bleef lang uit. Tot twee minuten voor tijd: 1-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd kregen de aanwezige toeschouwers allerminst een mooie pot voorgeschoteld. De Sluzigers probeerden van achteruit te voetballen, maar deze pogingen stokten doorgaans vroegtijdig met vaak lange ballen tot gevolg. De gasten, daarentegen, leunden achterover en gokten op de counter.

Kansen bleven in eerste instantie uit. Pas in de vijftiende minuut waren de rood-witten gevaarlijk. Ronny Bakker werd diep gestuurd over de rechterzijde en trok de bal terug vanaf de achterlijn. Danny Moorman nam de bal ineens op de slof maar zag de doelman simpel redding brengen. Niet veel later werd Cor Koning op dezelfde wijze een kans geboden. Vanaf de penaltystip mikte hij de bal echter over.

Na vijfentwintig minuten lieten de bezoekers zich voor het eerst gelden. Een middenvelder kwam door over de linkerzijde en besloot vanaf de rand van het zestienmetergebied uit te halen. Zijn knal ging naast. In het restant van de eerste helft waren het de gastheren die de klok sloegen. Lars Dunnik, Stef Raben en Moorman waren dichtbij een doelpunt. Deze bleef vooralsnog uit. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld niet. DESZ had verreweg het meeste balbezit en probeerde zich een weg door de defensie van de bezoekers te breien. Ondanks het feit dat het spel hierdoor met name plaatsvond op de helft van SC Loppersum, waren zij toch als eerste gevaarlijk. In kansrijke positie werd de bal voorlangs geschoten.

Het was vervolgens lang wachten op de eerste Sluziger' mogelijkheid. De ploeg hanteerde namelijk vooral de lange bal, wat doorgaans simpel te verdedigen was voor de bezoekers. Toch was Raben dichtbij een voorsprong. Hij zette zijn hoofd tegen een nette voorzet van Dunnik. De inzet van de aanvoerder belandde echter aan de verkeerde kant van de paal.

Door de onmacht van DESZ en het feit dat SC Loppersum vooral voetbalde om niet te verliezen, leken de ploegen op een gelijkspel af te stevenen. Zoals wel vaker dit seizoen viel de beslissing alsnog in de slotfase. In de 88e minuut belandde het speeltuig bij Robin Rook, die een korte solo aanging en het leer vervolgens aflegde op Martijn van der Heide. Vanaf de rand van het penaltygebied wist hij de doelman te verschalken met een droge knal: 1-0. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij CSVH. Aanvang: 15.00 uur, sportpark CSVH.