​DESZ geeft zege uit handen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 18 november | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ wacht nog steeds op haar eerste thuiszege. In de wedstrijd tegen De Weide kwamen de rood-witten in het eerste bedrijf nog wel op voorsprong, door twee keer te scoren. De bezoekers deden voor rust nog wat terug, om na de theepauze op gelijke hoogte te komen. De Sluzigers kwamen vervolgens opnieuw op voorsprong maar wisten deze eveneens niet vast te houden: 3-3.

De gastheren begonnen uitstekend aan het duel. In de 6e minuut kwamen zij namelijk op voorsprong. Na een mooie aanval werd Danny Moorman vrijgespeeld aan de linkerzijde van het penaltygebied. Hij besloot het vijandelijk doel onder vuur te nemen en zag het leer, via een tegenstander, tegen de touwen slaan: 1-0.

Tien minuten later drukte de thuisploeg haar veldoverwicht uit in een uitbreiding van de score. Opnieuw lag een nette aanval aan de basis van de treffer. Uiteindelijk was het Etiënne Moorman die werd vrijgespeeld achter de defensie van de gasten en het speeltuig in de korte hoek wist binnen te werken: 2-0.

Door deze vroege verdubbeling van de marge zat DESZ op rozen en konden zij geduldig op zoek naar een vroege beslissing. Na een krap half uur kwam deze er bijna. Dimitri Kamerling en Arjan Krabbe waren dichtbij een treffer. In de tegenstoot was De Weide vervolgens plotseling trefzeker. Een voorzet vanaf links werd door Frank Benjamins tot doelpunt gepromoveerd: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De thuisploeg kwam niet goed uit de kleedkamer. Dit resulteerde al gauw in een hoekschop voor de bezoekers. In de scrimmage die hierna ontstond kreeg Erwin Geertman de bal ongelukkig op zijn arm, wat de scheidsrechter deed beslissen tot een strafschop. Deze werd opgeëist door Vincent Coulier, die de bal beheerst binnenschoof: 2-2.

In de fase hierna golfde het spel op en neer. Er werd niet goed gevoetbald, maar beide teams streden voor iedere meter. In de 61e minuut waren het de Sluzigers die weer op voorsprong kwamen. Etiënne Moorman werd aangespeeld en zag de voorwaartse beweging bij Dimitri Kamerling. Hij werd op maat bediend en knalde het leer over de doellijn: 3-2.

Ondanks deze nieuwe voorsprong wijzigde het spelbeeld niet. In de 68e minuut resulteerde dit in een mogelijkheid voor De Weide. Agterhuis redde echter katachtig. Een minuut later moest de rood-witte goalie wel capituleren. Hij wist een directe vrije trap van afstand nog te keren, maar moest het antwoord schuldig blijven op de rebound: 3-3.

Met nog twintig minuten te spelen diende zich, zoals wel vaker dit seizoen, een spannende slotfase aan. Eén waarin beide ploegen vol voor de winst speelden. Al gauw kregen de Sluziger' aspiraties een forse knauw, aangezien Geertman in korte tijd twee keer de gele kaart zag. Desondanks waren zij in het restant van de wedstrijd zeker niet kansloos.

Meerdere malen kwamen zij er gevaarlijk uit, met mogelijkheden tot gevolg. De grootste kans was voor Remco Lachenal. Hij zag zijn inzet over het doel getikt worden. Aan de andere zijde van het veld was De Weide ook nog gevaarlijk. De linksbuiten werkte de bal net naast. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 3-3.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen ongeslagen koploper Pelikaan S. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.