​DESZ geeft wedstrijd en periodetitel uit handen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 30 oktober | HOLLANDSCHEVELD – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Hollandscheveld te winnen en daarmee de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Hier had het in eerste instantie geen schijn van. De rood-witten begonnen namelijk furieus aan het duel door tweemaal te scoren. Hollandscheveld kwam echter voor rust nog op gelijke hoogte. Na de theepauze deden beide ploegen meerdere malen een duit in het zakje, maar trok DESZ aan het kortste eind: 6-4.

De rood-witten begonnen uitstekend aan het duel. Na vier minuten was het al raak. Een fout in de achterhoede van de thuisploeg werd meteen afgestraft. Cor Koning profiteerde namens de gasten: 0-1. Zo'n vijf minuten later was het opnieuw raak. Dimitri Kamerling schoot een vrije trap ineens op doel, welke nog net gered kon worden door de keeper. Danny Moorman was vervolgens attent: 0-2.

Kort hierna waren de Sluzigers tweemaal dichtbij een uitbreiding van de score, via Robin Rook en Tom Kisjes. Dit waren voorlopig ook de laatste wapenfeiten van de bezoekers. Langzaam maar zeker raakten zij de grip namelijk kwijt. Na een krap half uur resulteerde dit in de aansluitingstreffer van Hollandscheveld. Jan Hagen schoot een voorzet tegen de touwen: 1-2.

In de fase na deze treffer hielden de ploegen elkaar in evenwicht zonder echt gevaarlijk te worden. DESZ hanteerde veelvuldig de lange bal, wat doorgaans relatief simpel te verdedigen was voor de gastheren. Laatstgenoemden, daarentegen, gokten meer op de counter en op fouten van de Sluzigers. Enkele minuten voor rust leverde hen dit de gelijkmaker op. Thom Koopman schoof beheerst raak en bepaalde de ruststand: 2-2.

Onmiddellijk na de theepauze kwam Hollandscheveld op voorsprong. Een indraaiende corner werd door Ralph de Jonge binnen gekopt: 3-2. Zo'n kwartier later waren zij opnieuw trefzeker. Een foutenfestival aan rood-witte zijde leidde deze treffer in. Wederom was Thom Koopman de doelpuntenmaker: 4-2.

Binnen twee minuten deden de rood-witten iets terug. Invaller Ronny Bakker legde de bal met het hoofd in de loop van Moorman, die zijn tweede van de middag maakte: 4-3. Gelijk als bij de voorgaande doelpunten hielpen de Sluzigers haar tegenstander vervolgens weer in het zadel. Andermaal mocht Hagen afdrukken: 5-3.

Even zo gauw als bij de voorgaande tegentreffer, deed DESZ de aansluitingstreffer op het scorebord verschijnen. Na een mooie aanval over de rechterzijde schoof Moorman het speeltuig binnen: 5-4. Via Gerjan Konterman waren de gasten vervolgens dichtbij de gelijkmaker. Hij werkte het leer net naast.

De beslissing viel in de 82e minuut aan de andere zijde van het veld. Wederom mochten de gastheren simpel scoren. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Ralph de Jonge, die het vonnis definitief voltrok: 6-4. In het restant van de wedstrijd waren de rood-witten niet meer in staat om een vuist te maken. Eindstand: 6-4.

Door de nederlaag, en de zege van S.V. Nieuwleusen, heeft laatstgenoemde de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Volgende week aan DESZ de taak om in het spoor van de nieuwe koploper te blijven. Tegenstander is SC Lutten. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Cor Koning
0-2 Danny Moorman