DESZ geeft wederom voorsprong uit handen

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 27 maart | BEDUM – Het leek alsof DESZ met drie punten ging vertrekken uit Bedum maar in de 86e minuut kwam de thuisploeg langszij, 2-2. In het eerste bedrijf kwam DESZ terecht op voorsprong via Frank Kuurman, kort na de openingstreffer kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Na de theepauze zorgde diezelfde Kuurman voor de voorsprong. DESZ legde veel energie in de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat de 2-2 tegen de touwen werd geschoten.

De Sluzigers waren in de beginfase oppermachtig op het middenveld en controleerden de wedstrijd volledig. De eerste kans was voor Danny Moorman, zijn voorzet eindigde op de lat. DESZ wist goed om te gaan met het 5-3-2 systeem van Bedum en zette op de juiste momenten druk om de bal te veroveren, echter waren de roodhemden slordig in de eindpass waardoor grote kansen uitbleven.

In de 28e minuut leek DESZ dan eindelijk op een welverdiende voorsprong te komen. Een goed lopende aanval over de linkerkant eindigde op de rand van het 16 meter gebied voor de voeten van Krabbe, zijn lage schuiver werd knap gepakt door de doelman. In de 33e minuut was het raak. Danny Moorman gaf een sublieme pass op Redder, laatstgenoemde zag de vrijstaande Kuurman bij de tweede paal die raak kopte, 0-1. In de 38e minuut raakte Robbert Elken geblesseerd, DESZ moest een korte periode door met 10 spelers. Binnen deze korte fase kreeg Bedum een halve kans en dit was gelijk raak, via een scrimmage bij de tweede paal werd de bal binnen gewerkt, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

DESZ begon rommelig aan de tweede helft. Een te korte terugspeelbal op Jordy Slager zorgde voor een hachelijk moment maar het leverde geen treffer op. Na dit moment pakte DESZ de draad weer op, legde het veel energie in de wedstrijd en kwam het op een verdiende voorsprong. Kuurman ontving de bal op ongeveer 25 meter van het doel en schoot raak in de korte hoek, 1-2. In de 60e minuut leek DESZ op een 1-3 voorsprong te komen, echter kopte Krabbe de bal uit de handen van de doelman waardoor deze terecht werd afgekeurd.

Na de 1-2 was het vooral tegen houden voor DESZ. Met man en macht probeerden de Sluzigers de overwinning over de streep te trekken. De Groningers speelden alles of niets en speelden in de laatste fase in een 3-3-4 formatie. DESZ loerde vooral op de counter en werden dreigend via Kisjes en Esteie, echter leidde dit niet tot doelpunten. In de 86e minuut viel de bal dan toch goed voor Bedum, het opportunistische spel bracht hen de gelijkmaker. Een lange bal vanuit achteruit werd met de borst verwerkt en middels een schuiver achter doelman Slager geschoten, 2-2.

DESZ laat dure punten liggen in de strijd om de 3e plek en bovenal voor de tweede periode. Dinsdag 29 maart speelt DESZ een uitwedstrijd in Assen tegen concurrent LTC, aanvang 20:00 uur. Zaterdag 2 april speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen Drenthina, aanvang 14:45 uur.