DESZ geeft voorsprong wederom weg

Auteur: Robert Redder. Foto's: 82

Zondag 10 oktober | ZWARTSLUIS- Het eerste elftal van DESZ heeft vandaag de derde wedstrijd van het seizoen verloren van DZOH. In een wedstrijd met weinig kansen ging DESZ met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust maakte DZOH snel de gelijkmaker en liepen uiteindelijk uit naar een 1-3 eindstand.

Vanaf het begin van de wedstrijd had DZOH meer balbezit, DESZ zakte in en liet de Emmenaren aan de bal. Vroeg in de wedstrijd liep Frank Kuurman al tegen een gele kaart aan. Na een te laat ingezette tackle kreeg hij de gele kaart te zien van scheidsrechter Smit. In de eerste 20 minuten gebeurde er weinig en beide teams hielden elkaar in evenwicht. In de 26e minuut schoot Danny Moorman, na goed drukzetten, net over het doel van DZOH.

In de 29e minuut was het Robert Redder die de bal aan de linkerkant veroverde en hem inleverde bij Tom Kisjes. Kisjes zette Thomas Witte met een goede steekbal één op één met de keeper, Witte wist met een snoeiharde volley de keeper van DZOH te passeren. Na dit doelpunt bleef hetzelfde spelbeeld zich voordoen. DZOH werd sporadisch gevaarlijk met verzorgd voetbal vanuit het middenveld richting de zijkanten.

In de 32e minuut kwam DESZ na goed voetbal via de verdediging en het middenveld met Arjan Krabbe in balbezit voor het 16 metergebied van DZOH. Hij werd onderuit gelopen en dit resulteerde in een vrije trap voor DESZ. Karlo Naberman en Danny Moorman gingen achter de bal staan en uiteindelijk is het Naberman die de bal richting de verre hoek stuurde. Keeper Bangma van DZOH pakte deze bal katachtig uit de hoek, de corner die hierop volgde leverde niks op. In de 36e minuut kwam DESZ goed weg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de opkomende back van DZOH met een volley overgeschoten. Aan het einde van de eerste helft liep Arjan Krabbe nog tegen een gele kaart aan na wild inkomen op het middenveld met een te hoog been. DESZ stond verdedigend goed en gaf weinig weg. DZOH was veelal aan de bal maar kon het gaatje nog niet vinden en probeerde het af en toe via de lange bal.

Beide ploegen begonnen de tweede helft ongewijzigd. In de 48e minuut kwam DZOH op een 1-1 stand. Na een goede individuele actie van Zweerink belandde de bal via de kluts bij Aasman, hij schoot de bal via de korte hoek hoog in het doel. Vijf minuten daarna kwam Robert Redder via de linkerkant op en dit leverde een corner op. Deze corner leverde in eerste instantie niks op maar uit de rebound schoot Danny Moorman hard op boel. Bangma wist dit schot richting de zijkant te pareren. Na dit moment kwam DESZ weer wat meer in de wedstrijd en dit leverde een schotkans op voor Herwin Talen, zijn volley ging rakelings over. In de 63e minuut gaf de rechtsback van DZOH een scherpe voorzet en deze werd in een uiterste poging weggekopt door Gerjan Konterman. Echter belandde deze bal ongelukkig achter Henrico Abma, 1-2. Kort daarna moest Redder geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Robbert Elken.

DZOH kwam steeds beter in het spel en drukte DESZ steeds verder achteruit. Rond de 75e minuut werd Gerjan Konterman vervangen door Mika Esteie. Tegelijkertijd ging DESZ aanvallender speler met drie verdedigers achterop. DESZ kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd en DZOH liep hierdoor verder achteruit. Dit resulteerde in een goede steekpass van Herwin Talen op de ingevallen Esteie. Hij schoot de één op één situatie op het lichaam van Bangma.

Hierna volgde een rommelige fase. DESZ probeerde aan te dringen maar kwam er niet doorheen terwijl DZOH hiervan wilde profiteren met de lange bal. Uiteindelijk was het in de 89e raak voor DZOH. David Westera zette de aanval op vanuit het centrum en maakte de 1-3. Na een dubbele één-twee schoot hij de bal hoog in de verre hoek. Uitstekende combinatie en dito goal. Hierna kwamen beide teams niet meer tot gevaar en eindigde de wedstrijd in een 1-3 verlies voor DESZ.

In een wedstrijd met weinig kansen voor beide elftallen bleek DZOH te sterkste van de twee. DESZ staat hierdoor op 3 punten uit 3 wedstrijden.

Opstelling DESZ: Abma, Geertman, Konterman (70' Esteie), Naberman, Redder (60' Elken), Talen, Krabbe, Kuurman, Witte (85' E. Moorman), Kisjes, D. Moorman.

Doelpuntenmakers DESZ
1-0 Thomas Witte

Volgende week speelt DESZ een uitwedstrijd in en tegen Gramsbergen. Aanvang 14:30.