DESZ gaat in de slotfase onderuit

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 29

Zondag 6 september | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ heeft het nagelaten om een goede stap te zetten naar de volgende ronde in het bekertoernooi. De rood-witten leken voor rust de zaken op orde te hebben door met een 2-0 voorsprong de thee op te zoeken. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en zag DESZ de bezoekers langszij komen. In de laatste minuut van de wedstrijd gingen de bezoekers er zelfs met de winst vandoor, 2-3.

DESZ had het in de beginfase lastig, de ploeg uit Wolvega speelde verzorgd spel waardoor het voor de rood-witten lastig was om goed druk te zetten op de defensie van Wolvega. Beide ploegen kwamen niet verder dan een paar speldenprikjes. Na zo'n 15 minuten spelen kreeg DESZ wat meer grip op de wedstrijd.

In de 19e minuut opende DESZ via Thomas Witte de score. Een goed opgezette aanval van DESZ bracht Thomas Witte in stelling om op het vijandelijke doel te schieten. Met een droge knal zorgde hij voor de 1-0. Al snel volgde de 2-0. Na een goede inspeelpass van Mark Elken draaide Kisjes weg op het randje van het 16 meter gebied. Laatstgenoemde schoot de bal bekeken in de benedenhoek, 2-0. Vlak voor rust kon Kuurman de 3-0 aantekenen maar zijn inzet werd knap gestopt door de goalie van Wolvega, ruststand 2-0.

DESZ kwam niet goed uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten kreeg het de eerste tegentreffer om de oren. Een schot van de Ruiter werd gepareerd door Abma, in tweede instantie schoot Kramer raak, 2-1. Kort na het doelpunt was Mark Elken dichtbij de 3-1. Zijn poging eindigde op de vuisten van de doelman.

In de 77e minuut kwam Wolvega langszij. De defensie van de rood-witten zag er niet goed uit bij deze tegentreffer. Micitis schoot de bal via de paal binnen, 2-2. Er brak een spannende slotfase aan in Zwartsluis. Met kansen voor beide ploegen. De beste kans was voor DESZ maar de Sluzigers speelden een overtalsituatie niet goed uit. In de 93e minuut deed Wolvega dit wel. De vrijgespeelde Jakko Veenstra schoot de bal via een verdediger achter Abma, eindstand 2-3.

Opstelling DESZ
Henrico Abma, Erwin Geertman (45' Arjan Krabbe), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robert Redder, Mark Elken (70' Herwin Talen), Etienne Moorman (65' Bjorn Vinke), Frank Kuurman, Thomas Witte, Danny Moorman, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ tegen Valthermond. Aanvang wedstrijd 17:00 uur op Sportpark de Cingellanden.