DESZ F6 blijft in de race om het kampioenschap

Auteur: Marike Akkerman.

Woensdag 6 mei | Zaterdag 2 mei verzamelen we bij DESZ. Na een drukke week van kermis, koningsdag en schoolreisjes rijden we naar het mooie Drentse Diever. Daar wacht ons een wedstrijd tegen Diever Wapse F4. We zijn nog in de race voor het kampioenschap dus we moeten wel 3 punten meenemen uit Diever. We missen Guido maar gaan toch 8 tegen 8 spelen. Dus geen wissels.

Eerste helft Senna op het doel. In het zonnige Diever begint de wedstrijd niet goed voor de boys. Binnen 3 minuten staan we 1-0 achter. Maar dit laten de jongens niet op zich zitten. Door redelijk goed overspel en goed inzetschiet Bram op het doel maar helaas net naast. Niet vlak daarna na een mooie voorzet maakt Coen de gelijkmaker. 1-1. Nu zijn ze los en volgt al snel de 1-2 door Cas. Na een goede aanval maakt Coen al snel de 1-3. DESZ is voornamelijk op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Na goed overspel van Marijn schiet Bram de 1-4 binnen. Dit is gelijk de ruststand.

De 2e helft begint goed door een mooie trap op het doel door Fabian maar helaas de keeper kwam goed uit en had de bal. Daarna een uitbraak van Diever Wapse. Welke bijna oog in oog stond met Bram (keeper 2e helft), maar deze werd zeer goed ingehaald door Cas waardoor een schot op doel werd voorkomen. In de 10e minuut van de 2e helft maakt Coen de 1-5. Doordat een speler vlak voor doel onderuit werd gehaald door Jayden kreeg Diever Wapse een vrije trap vlak voor doel. Ja de 2-5 werd gemaakt. Maar DESZ laat het er niet bij zitten door goed verdedigen van Jayen goed overspel kon Fabian de 2-6 maken. In de laatste minuut was er nog een corner voor DESZ. Deze werd genomen door Coen. Dit was een mooie corner en werd binnengeschoten door een speler van Diever Wapse. Eindstand 2-7. De 3 punten werden dus meegenomen naar Zwartsluis!!!

Zet hem op boys op naar de volgende wedstrijd.