DESZ F5 wint van Diever/Wapse F2

Auteur: Anja Postma - Maandag.

Maandag 7 maart | Bbbbrrrrrr…… wat was het koud op zaterdagmorgen 5 maart jl. Er hing een winters sfeertje van mist en nachtvorst op en rondom de velden. Maar wat hadden de F5 kanjers weer zin om er na de winterstop weer helemaal tegenaan te gaan.

Om 8.30 uur verzamelden zij zich in kleedkamer 7 om zich om te kleden en klaar te maken tegen een partijtje voetbal tegen Diever/Wapse F2. Handschoenen, thermoshirt en –broek waren geen overbodige luxe deze ochtend om onder het DESZ teneu aan te doen, daar dacht Diever/Wapse F2 waarschijnlijk anders over want zij speelden merendeel zonder thermoshirt en –broek. Eerst werd er op het veld goed warm gelopen en ingespeeld waarna om 9.00 uur de wedstrijd kon beginnen. De aftrap werd gedaan door DESZ F5 en zij gingen direct vol in de aanval. Daar schrok Diever/Wapse F2 van en snel daarna kaapten zij de bal af en gingen zelf in de aanval, maar daar was de verdediging van DESZ F5 waardoor Diever/Wapse F2 niet dicht genoeg bij het doel kwam. Er werd goed overgespeeld door DESZ F5 en het 1e doelpunt volgde al snel, Milan scoorde (1-0). Er volgden vele mooie passes en goede aanvallen door DESZ F5. Door een ingooi van Boris en een mooi samenspel kon het 2e doelpunt ook gemaakt worden door Milan (2-0). Kort hierna was de 1e helft voorbij en gingen we de rust in met een mooie voorsprong.

Terug op het veld voor de 2e helft werd de aftrap gedaan door Diever/Wapse F2 en scoorde Owen al snel het 3e doelpunt voor DESZ F5 (3-0). Even leek Diever/Wapse F2 flink in de aanval te komen en kwamen zij akelig dicht bij het doel van DESZ F5, maar daar was keeper Boris die de bal goed tegenhield en een doelpunt voor Diever/Wapse F2 voorkwam. DESZ F5 blijft jagen en strijden om de bal, wat resulteert in een "balgevecht" voor het doel van Diever/Wapse F2 waarna Steyn door een pass van Milan het 4e doelpunt maakt, maar helaas wordt deze afgekeurd door de scheidsrechter. Diever/Wapse F2 gooit weer in en lopen flink uit richting het doel van DESZ F5, maar de bal gaat naast. Daarna vliegt de bal nogmaals rakelings langs het doel van DESZ F5. Het lukt Diever/Wapse F2 niet om een doelpunt te scoren, want de DESZ F5 boys zitten er bovenop. En dat blijkt ook uit de vele goede acties die worden gespeeld waardoor het 4e doelpunt wordt gemaakt door Jorrit (4-0). Na de aftrap door Diever wordt direct het 5e doelpunt gemaakt door Julian (5-0) en vlak voor het eindsignaal van de 2e helft/wedstrijd klonk scoort Owen het 6e doelpunt voor DESZ F5 (6-0).

Het was voor de toeschouwers weer een lust voor het oog om naar deze wedstrijd en deze F5 kanjers te kijken.