​DESZ F5 verslaat de moeders

Auteur: Pieter Volken. Foto's: 2

Donderdag 21 mei | Woensdagavond 20 mei om 18.30 zou het gebeuren, de spelers van F5 zouden wel even aan de moeders laten zien wat voetballen is. Om 18.15 begon F5 aan de warming-up, maar nog geen moeder te zien! Waren ze bang….. of de tactiek nog aan het bespreken of zaten ze zoals gewoonlijk nog lekker te kletsen in de kleedkamer.

Maar 5 minuten voor tijd kwamen ze onder luid applaus het veld op, allemaal keurig in het rood witte DESZ tenue. Heel zelf verzekerd, begonnen ze even nonchalant een balletje rond te tikken. Zou het dan toch een lastige wedstrijd worden?!

Precies om half 18.30 floot de goed leidende scheidsrechter (Willard Reinders) voor het begin signaal. De moeders vlogen uit de startblokken en zette direct druk op onze verdediging. Onze jongens moesten even wennen aan zoveel fanatiek geweld en voordat we echt in de gaten hadden dat ze echt wel aan de bak moesten vanavond, maakte Lucretia de 0-1 voor de moeders.

Lang konden de moeders niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later tekende Joey voor de 1-1. De flitsende start had de moeders waarschijnlijk al zoveel energie gekost dat ze bijna niet meer onder de druk van onze jongens uit kwamen. Door een fantastisch keepende Jeanet hielden de moeders nog even stand.

Maar dit kon niet lang meer goed gaan. Een cornerbal van de linkerkant werd scherp voor het doel gesneden en oeps……Petra raakte de bal helemaal verkeerd en schoot hem pardoes achter de goed keepende Jeanet 2-1. De blik van Jolanda stond op onweer, 2-1 achter door een eigen doelpunt!

Snel werd er gewisseld Esther kwam erin om Joey af te stoppen en Ageeth om de opbouw van Luka te verstoren. Maar ook dit mocht niet baten. Door een goede uittrap van Jan kwam de bal weer op de helft van de moeders terecht en zette Diaz met een schijnbeweging Renate op het verkeerde been. Desiree die vervolgens de bal voor het doel bracht en Joey zorgde voor de afronding, Jaha… daar stonden ze dan 3-1 achter! Jolanda moest wel ingrijpen. Jennifer moest het veld weer in om voorin voor gevaar te zorgen, maar Elion dacht, daar ga ik wel een stokje voor steken.

Je kon zien dat de moeders al aan de rust toe waren, Tamara kon Imre niet meer bij houden die de bal vervolgens bij Sylvan bezorgde, die dacht niet lang na en schoot de bal tegen de touwen 4-1, tevens rust stand. De tweede helft was het zelfde spelbeeld, onze jongens vielen aan en de moeders probeerden via de counter nog terug in de wedstrijd te komen, maar Leroy had zijn verdediging weer goed staan. Toch wisten de moeders via Renate nog op 4-2 te komen. Maar de overwinning voor F5 was een feit.

Door de gezamenlijk inzet van iedereen, was dit een geweldige voetbalavond.