DESZ F5 scoort zes keer tegen FC Wolvega F6

Auteur: Alfred Fix. Foto's: 5

Woensdag 2 december | Na een vrije zaterdag was het dan weer tijd om te voetballen. Het was een mooie dag, windstil een beetje fris met een lekker zonnetje kortom mooi voetbalweer. De tegenstander van vandaag was Wolvega FC F6G. Dit gemixte team van jongens en meisjes stond op de ranglijst onder DESZ F5 hierdoor was het gevoel voor winst al aanwezig bij de jongens van DESZ F5.

Na een lekkere warming up en een toespraak van de leiding Niels en Niels werd om 9.00 uur van start gegaan met de wedstrijd. Vanwege het keepers probleem wordt elke helft van een wedstrijd een speler opgeofferd om te keepen. Ditmaal was Owen de eerste helft de keeper. DESZ begon lekker aan de wedstrijd en het spel speelde zich al snel af op de helft van de tegenstander.Al snel resulteerde dit in het eerste schot van Koen op het doel van Wolvega. Kort daarna maakte Evan een korte solo en schoot door een afstand schot de 1-0 binnen.

Het spel werd na de aftrap hervat en de druk van DESZ bleef maar resulteerde niet in grote kansen. Totdat Boris een actie uit de mouw schudde en met overzichtin speelde op Steijn, die weer gevaar bracht met een schot op het doel, maar de bal ging naast.

Hierop volgend kwam zowaar gevaar vanuit Wolvega de eerste tegen corner was een feit. De corner werd genomen door een speler van Wolvega maar DESZ pakte de bal op en ging voor de snelle counter. De counter werd ingezet door Boris en speelde vervolgens de bal naar Milan en de 2-0 was een feit. Vlak voor rust was het Julian die er nog een schot uitperste maar dit resulteerde niet in een doelpunt.

In de rust heeft Evan het keepers shirt aangetrokken en is Owen toegevoegd als speler. Voor de rest is in de opstelling door de leiders geen wijziging doorgevoerd.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam vanuit een ingooi van Owen die de bal gooide naar Julian. Julian schoot de bal voor en Boris pakte de bal op en schoot de 3-0 binnen. Kort daarna maakt Koen een solo actie en schoot de bal op doel maar deze werd geblokkeerd. De druk van DESZ hield aan en hieruit volgde een voorzet van Boris, de keeper greep mis,en Steijn profiteerde 4-0.

De 4-0 voelde al als een overwinning en de aandacht verslapte en Wolvega maakte hier gebruik van en scoorde direct tegen 4-1. Even later gooit Boris in op Jorrit hij perste er een solo actie uit en tekende voor de 5-1. Dit werd teveel voor Wolvega en Owen profiteert hiervan en speelt na een korte solo de bal in op Boris en Boris soort de 6-1. De laatste minuten van de wedstrijd komt Wolvega meer in het spel en creƫert nog een paar kleine kansen maar weet niet te scoren. En zo tikt de wedstrijd naar het einde.

Eindstand 6-1, drie punten in de tas een plaats gestegen op de ranglijst,klasse gedaan jongens!