DESZ F5 maakt het spannend tegen SC Rouveen F3

Auteur: Hedi van der Stouwe. Foto's: 3

Donderdag 17 maart | De jongens van F5 hebben er weer zin in. Ze gaan flitsend van start en al snel is er een doelpoging van Julian gevolgd door een mooi schot van Jorrit. Het spel gaat snel, de jongens weten elkaar te vinden. Al snel blijkt de vaste keeper van de tegenstander,F3 van SC Rouveen, van onschatbare waarde voor zijn team te zijn. De bal wil er niet in. Maar de kansen komen over en weer, hoewel het betere spel echt voor onze jongens is. Ze spelen mooi over en ineens is daar de snelle Owen. Alleen voor de keeper.. helaas, net naast!

Na wat gerommel voor het doel van Rouveen staat Bjorn op de juiste plek om de afvallende val op te vangen. Hij krijgt hem goed op zijn voet en maakt met een hoge bal een mooi doelpunt. 1-0! Dat was ook zo'n beetje het laatste wat Bjorn deed, hij mag eerder douchen, omdat hij toch niet fit genoeg is om te spelen.

Af en toe is het echt een flipperkast, in deze rommelige fase kan het alle kanten op gaan. Het is erg spannend en DESZ jaagt op de 2-0. Rust. Evan ruilt van keeperstenue met Owen en de jongens genieten van de ranja. Ze krijgen dorst van het harde werken.

We gaan vol goede moed de tweede helft in. Maar helaas is het ineens, na een afstandsschot van Rouveen, raak. 1-1.
DESZ is al snel weer gevaarlijk en krijgt een corner. Weer is daar die goede keeper van Rouveen. Als die er niet stond… Hij pakt een mooi schot van Julian. Daarna verschijnt Rouveen op de helft van DESZ terwijl een paar DESZ-spelers al wandelend de wedstrijd alvast evalueren. Geen goed idee volgens de coaches. Gelukkig redden Julian en Owen de zaak! Ook onze keeper staat zijn mannetje en voetbalt mee, hij schiet de bal weg buiten de 16.

Het was al spannend, maar het wordt nog spannender. Beide teams maken het veld groot.
Rouveen krijgt een geweldige kans. Ze schieten… paal! Ook DESZ is weer gevaarlijk, Rouveen haalt een prachtige corner net de voor lijn weg. Pfff.. is het al bijna tijd?
De laatste kans is voor Evan. Hij gaat op de keeper af, net naast!

Het laatste wapenfeit van DESZ F5 is een vrije trap. Is het de spanning, enthousiasme? De bal belandt over het hek. 1-1. Wat een spanning en wat hebben de jongens van F5 geknokt. Op naar de wedstrijd van zaterdag. Thuis tegen Steenwijkerwold F2G. We hebben er nu al zin in!