DESZ F5 kan niet opboksen tegen Alcides F4

Auteur: Alfred Fix.

Dinsdag 15 september | Eindelijk was het dan zover de eerste competitiewedstrijd van DESZ F5. Het was vroeg uit de veren voor de spelers, leiding en supporters want om 8 uur werd iedereen verwacht op het sportpark de Cingellanden. Iedereen was tijdig aanwezig om op weg te gaan naar onze tegenstander Alcides F4 uit Meppel. De spelers gingen niet zomaar op weg maar met het volste vertrouwen gebaseerd op een goede voorbereiding van trainingen en bekerwedstrijden (allen afgesloten met winst).

Aangekomen in Meppel bij Alcides was het omkleden en met zijn allen richting het veld voor een goede warming up. Na de warming up hield de leider nog een positieve toespraak en gaf elke speler zijn taak mee het veld in. Om 9.45 uur was het dan zover het fluitsignaal klonk en de eerste competitie wedstrijd was een feit.

DESZ werd gelijk onder druk gezet door de tegenstander. Er volgde al snel een hoekschop voor Alcides wat de druk langzaam opvoerde. In de vierde minuut was de eerste verdedigende redding en in de daaropvolgende minuut was het de keeper die DESZ behoede voor een achterstand.

Maar DESZ liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten en het was in de achtste minuut dat DESZ het eerste schot op doel bij Alcides lanceerde. Helaas niet genoeg voor een doelpunt maar wel goed voor het vertrouwen. De druk bleef en in de tiende minuut was het dan toch Alcides die 1-0 scoorde. Achter komen was nieuw voor de spelers van DESZ zeg maar gerust wennen. De aftrap volgde en al gauw was het Alcides die de bal overnam richting het doel van DESZ. Door goed keepwerk werd in de dertiende minuut de 2-0 voorkomen.

Na 16 minuten kreeg de tegenstander een hoekschop deze kwam voor het doel en in de kluts was het dan toch Alcides die wist te scoren 2-0. Na de aftrap ging DESZ er weer alles aan doen om tegen te scoren. DESZ kreeg de bal en er volgde een mooie solo naar het doel van de Alcides maar helaas geen doelpunt. Hierna volgden nog twee hoekschoppen voor DESZ waaruit een schot op het doel gelanceerd werd maar zonder resultaat. De klok stond al in blessuretijd van de eerste helft en de scheidsrechter floot voor rust.

Tijd voor drinken en opbeurende woorden van de leider. Ook werd in de rust van keeper gewisseld. Dit is helaas uit nood geboren aangezien F5 geen vaste keeper heeft. Na 5 minuten waren de mannen gereed voor de tweede helft. Het fluitsignaal klonk en daar gingen de mannen weer. Na 2 minuten was daar de solo maar helaas resulteerde dit niet in het gewenste doelpunt. DESZ begon de tweede helft goed en in de zevende minuut ging DESZ weer richting doel maar Alcides verdedigde goed en voorkwam het tegendoelpunt. Gelijk daarop volgendging Alcides in de tegenaanval en scoorde de 3-0.

De tiende minuut kreeg DESZ een vrije trap. De vrije trap werd ingespeeld en naar een korte solo voorgegeven maar de bal belande uiteindelijk over de achterlijn.

De tegenstander zette weer aan en in minuut dertien kreeg DESZ weer een doelpunt te verwerken hiermee kwam de stand op een zure 4-0. In het verdere verloop van de wedstrijd gingen de DESZ spelers nogmaals op avontuur hierbij werd nog een speler tegen de grond gewerkt waarvoor DESZ een vrije trap kreeg. Deze werd genomen maar de bal werd naast geschoten.

In de slotfase van de wedstrijd was het Alcides wat de klok sloeg. DESZ verdedigde heel goed maar kon niet voorkomen dat in de laatste minuut toch nog gescoord werd 5-0. Dit was tevens de eindstand.

De jongens van F5 hebben goed gevoetbald en hun mannetje gestaan tegen een fysiek sterkere en oudere ploeg met meer ervaring uit Meppel.

De cijfers: De spelers hebben allen een 8 verdiend op basis van inzet, samenspel en sportiviteit!