DESZ F5 heeft geen kind aan Rouveen F3

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 8

Donderdag 12 november | Afgelopen zaterdag moesten de jongens van F5 aantreden tegen Rouveen F3. Een verslag.

DESZ gaat direct in de aanval en houdt het lange tijd vol op de helft van de tegenstander. Het is meteen spannend. Een aantal goede kansen, maar ook veel gerommel voor de goal en een bal die er niet in lijkt te willen. We krijgen een paar kansen op de eerste treffer en Jorrit schiet nog een keer op de paal maar helaas blijft een doelpunt uit.

We blijven hard werken en blijven jagen op die eerste goal. Steyn staat goed vrij maar wordt niet bereikt. Uiteindelijk mag Owen het eerste doelpunt van deze ochtend op zijn naam schrijven. De volgende grote kans komt vanaf Koen. Hij schiet de bal op Steyn, Owen neemt over en komt tot vlakbij het doel en terwijl de toeschouwers in gedachten de 2-0 al zien vallen, leidt het helaas niet tot een doelpunt. Er zat zoals wel vaker deze ochtend nog net een Rouvener pootje tussen. Gelukkig scoort Jorrit niet veel later alsnog de 2-0.

Af en toe komt Rouveen gevaarlijk richting het doel van DESZ maar keeper Boris zit er goed bij en voorkomt de gelijkmaker. Na een prachtige pass van Bjorn kan Koen alleen op de keeper af maar het doelmannetje van Rouveen weet zijn schot tegen te houden. De beste kansen zijn nog steeds voor DESZ. Niet altijd door prachtig spel maar wij zijn zeker de bovenliggende partij. Af en toe breekt Rouveen door maar ook in de tweede helft hebben we een goede keeper in de goal. Een paar minuten later is het toch raak voor Rouveen. Het is 2-1 en de spanning is weer terug. Wat we niet willen is Rouveen nog dichterbij laten komen dus we gaan op jacht naar de 3-1. Steyn schiet rakelings langs maar even later weet Bjorn vanuit een hoekschop ineens de 3-1 binnen te schieten! We blijven hard werken. Keeper Koen komt een paar keer goed uit en echt spannend wordt het niet meer.

We zijn weer voornamelijk op de helft van de tegenstander aan het voetballen en door een mooi geplaatst balletje van Jorrit door de benen van de keeper wordt het zelfs nog 4-1. Bjorn probeert het nog een keer met een mooi schot maar de keeper van Rouveen voorkomt de 5-1. Het wordt uiteindelijk nog wel 4-2 maar na dit doelpunt van Rouveen klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter en kunnen we, na de penaltyreeks, met 3 punten onder de arm naar de kleedkamer.

Ook voor de toeschouwers weer een aantrekkelijke wedstrijd! Volgende week zijn onze jongens vrij. We pakken een lange voorbereiding op de belangrijke bekerwedstrijd tegen VVAK uit Kerkenveld. Er zijn nog kaarten voor de bus beschikbaar ;-).