DESZ F5 eindigt op de 5e plaats

Auteur: Trouwe supporter.

Maandag 21 december | Het is fris vanochtend. Het doet zelfs bijna een beetje winters aan. De ademhaling van de boys van F5 vertaalt zich in kleine regelmatig verschijnende rookwolkjes. Zo staan de jongens er al dampend klaar voor in de voor DESZ F5 karakteristieke aanvangsopstelling; 7 veldspelers op een lijn. Allen trappelend van ongeduld om de vijandelijke helft direct te betreden. Deze wedstrijdinstelling is ook nodig vandaag. Want deze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie kan de 3e stek worden overgenomen van de tegenstander van vandaag, MSC.

Dat is de jongens (en meisje) van MSC F5 vast ook verteld. Want zij laten zich niet intimideren en zetten na de aftrap gelijk de aanval in. De eerste kans is dan ook voor MSC. Een verre uittrap van keeper Brinkman van MSC (ja, zoon van illustere keeper met DESZ roots) zorgt voor gevaar. Twee spelers van MSC duiken vrij op voor keeper Steyn van DESZ. Maar de MSC spelers zijn gelukkig nog niet helemaal scherp en hun inzet verdwijnt naast het doel.
Al snel dient er zich ook een kans aan voor DESZ, maar de inzet van Milan gaat ook langs de verkeerde kant van de paal. Nog in dezelfde minuut weet Milan aan de andere kant van het veld nog net de 1-0 voor MSC te voorkomen.
Het is een echte wedstrijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Maar eerlijk is eerlijk het lukt de MSC spelers net wat vaker om langs de DESZ verdediging te komen. En in de 8ste minuut is het raak voor MSC. Van dichtbij verdwijnt de bal hoog in het doel, onbereikbaar voor Steyn. In de fase erna blijft MSC aandringen, maar de jongens van F5 verdedigen goed. Zelf lopen de DESZ F5-ers zich meerdere malen vast op de ausputzer van MSC, het enige meisje in het veld. Maar ze is er wel eentje van formaat en ze staat haar mannetje. Als de DESZ jongens even gevaarlijk lijken door te komen, weet ze de bal keer op keer met een flinke hijs weg te werken. Zo haalt ze de angel uit heel wat DESZ aanvallen. Niet mooi, maar buitengewoon effectief. Toch weten de DESZ-ers een gaatje in de MSC verdediging te vinden en wordt Julian op maat bediend door Milan. Julian schiet de bal goed binnen, 1-1. Kort daarna weer een kansje voor F5, maar de MSC keeper brengt redding. Hoewel…… als hij de bal heeft loopt hij met bal en al over de doellijn. De Meppelse scheidsrechter vindt het heel vervelend, maar is ook onverbiddelijk. Doelpunt! 1-2 dus. Verdriet bij het MSC keepertje en ontzetting bij de supporters van MSC, maar ook bij die van DESZ. Dit is wel erg sneu. MSC lijkt daarop even de weg kwijt. Want kort na het pijnlijke eigen doelpunt is het weer raak voor DESZ 1-3 door Milan. Maar MSC weet zich toch snel te herpakken en scoort via een afstandsschot de 2-3. En kort er na komt ook de 3-3 op de borden. De jongens zijn toe aan de rust, maar de goed leidende en aardige scheidsrechter heeft vandaag een erg langzaam lopend klokje. Ook de MSC spelers hebben er nog geen genoeg van. Ze tikken van dichtbij de 4-3 binnen. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is nog voor DESZ, maar de inzet van Milan gaat net naast.

In de tweede helft gaat het spel op en neer. MSC wordt even gevaarlijk uit een corner en Boris komt net niet tot scoren voor DESZ. De wedstrijd is duidelijk nog niet gespeeld. Bjorn maakt dit in de score zichtbaar. Hij baant zijn weg door de verdediging van MSC en schiet de 4-4 binnen. Hierna volgen er meerdere kansen voor DESZ. Bjorn en Boris komen beide nog in kansrijke positie! En Steyn raakt de paal. Het is spannend. De druk van DESZ neemt toe en de 4-5 lijkt aanstaande. Een schot van Jorrit gaat echter net naast en Bjorn en Boris lopen elkaar in de weg. Maar ook MSC gaat opzoek naar een doelpunt. En die komt er. De uitgooi van de keeper komt precies voor de voeten van een speler van MSC en die weet met dit buitenkansje wel raad. 5-4. En vlak voor tijd wordt het ook nog 6-4.
Helaas, maar het was een mooie en spannende laatste wedstrijd van een uitstekend eerste seizoen.
Alle supporters hebben ook vandaag weer genoten van de boys van F5. En zien al weer uit naar het voorjaarsseizoen.