DESZ F5 bekert door!

Auteur: Jari Kiekebos.

Dinsdag 27 oktober | ​Na de 11-0 overwinning van vorige week op de F2 van Giethoorn, richten we onze deze week op de bekerwedstrijd tegen de F1 van Giethoorn.. Op de training van donderdagavond werd door Albert Jan de schouderduw geoefend, want fysiek zou het vast een vast stuk moeilijker gaan worden.

Bij aanvang van de wedstrijd hebben beide teams er zin in en zit de teamspirit er goed in. Evan begint de eerste helft op doel en de tweede helft nam Owen deze taak op zich. In het begin van de wedstrijd oefent DESZ veel druk uit op het doel van de tegenstanders, er komen zelf een aantal mooie schietkansjes uit voort. Onze F5 mannen zijn gretig en al gauw is het eerste doelpunt een feit! Jorrit weet na een mooie pass van Boris de bal tussen de palen te schieten.

Maar Giethoorn wil winnen en er komt een kans voor Giethoorn, maar keeper Evan weet de bal in zijn handen te pakken en voorkomt hierdoor de gelijkmaker. Na nog een paar kleine kansen voor Giethoorn lukt het Steyn om het tweede doelpunt te maken! De jongens zijn erg blij want wie had dit gedacht..

Giethoorn voert de druk op, je merkt dat ze voor de rust nog een doelpunt willen maken. Eerst lukt het Evan om de bal tegen te houden maar dan komt er toch een doelpunt voor Giethoorn op precies de twintigste minuut van de eerste helft.

Tussenstand: 2-1

Na een paar slokken water kan de tweede helft beginnen. Giethoorn begint goed en er komen een paar kansen voor Giethoorn. Owen heeft twee keer een mooie redding als keeper… Helaas komen al gauw twee jongens van Giethoorn voor de goal en schieten de bal binnen. 2-2

De spanning stijgt met de minuut! De jongens van DESZ werken hard, ze gaan voor de bal en winnen steeds vaker de duels. Een mooie schouderduw van Julian zorgt ervoor dat we aan de bal blijven en uiteindelijk weet Evan het derde doelpunt te maken.

Met nog 5 minuten op de klok scoort Jorrit de vierde goal voor DESZ! De jongens zijn erg blij en voelen dat ze dit niet meer weg mogen geven. Na wat aanwijzingen van de beide coaches zakken de jongens wat meer terug,maar je ziet ook duidelijk de vermoeidheid bij beide teams. De snelheid gaat eruit. Het wordt toch nog even spannend want Giethoorn probeert toch nog een goal te maken en na een mooie redding van Owen lukt dit niet.