DESZ F4 wint spannende wedstrijd

Auteur: Laurene Bonsink.

Woensdag 6 april | ​Het was een mooie zaterdagochtend, de voorspellingen voor het weer waren veelbelovend voor het weekeind, met temperaturen van 20 graden echter tijdens de wedstrijd was daar echter nog niet veel van te merken….. het was nog een beetje grauw en windstil.

Direct na de aftrap kregen we meteen te maken met 2 aanvallen van Trinidas, gelukkig kon Gijs kon ze makkelijk houden en stond hij meteen z'n mannetje! In de eerste 5 minuten was het overwicht zeker voor de tegenstander. Maar na de eerste 5 minuten keerde het tij, het begon met Maaike die een hele mooie pass naar voren deed, maar belande uiteindelijk via een voet van Trinidas buiten de lijn. A eron gooide in, Jari gaf een mooie kopbal, maar helaas de verdediging van Trinidas was te sterk. Niet veel later kwam er een lang afstand schot van Aeron op het doel, maar uiteindelijk eindigde deze poging in een corner. Onze ware corner expert Declan kreeg binnen 1 minuut de dankbare taak 2 corners af te werken, en hoewel dit hele fraaie pogingen waren eindigde geen van beiden in een goal, maar het scheelde niet veel! Aan het schieten van Declan lag het zeker niet, echter de verdediging van Trinidas was hier ook te sterk. Niet voor niets staat Trinidas 2e!

Maar zo ineens vanuit het niets had Aeron een mooi schot van achter, Jari paste de bal snel en behendig naar Declan die het vakkundig afmaakte en scoorde! 1-0 in de 12e minuut! Hier liet DESZ toch een stukje kampioenswaardig voetbal zien, de tegenstander raakte enig sinds verward!

Snel hierna kwam er een loeier van een schot van Bram vanaf het middenveld, Jari nam behendig aan en schoot snoeihard in de handen van de keeper. Nog geen 30 seconden later kwam de bal achter de lijn en mocht Jari een corner nemen, dit was echte een fraaie corner te noemen. Helaas was de verdediging van Trinidas weer een beetje bijgekomen en konden ze de bal uit het doelgebied wegwerken. Maar niet veel later, in de 15e minuut kwam Bram weer strak tussen de verdediging door, gaf Cas een prachtige voorzet welke Cas vakkundig en strak in schoot! 2-0.

Niet veel later konden we bijna de 3-0 vieren, een mooie pas van Bram, Declan schoot weer snoeihard, maar helaas deze belande recht in de armen van de keeper! Tussen de 2-0 en de rust bleef het corners regenen, Declan schoot de een na de ander prachtig voor het doel maar telkens was de verdediging te sterk. Uiteindelijk klonk de fluit en was het tijd voor de welverdiende pauze.

Ruststand 2 - 0

De 2e helft begon eerst een beetje saai, maar helaas door balverlies van onze kant moest Gijs onze keeper 2 x in actie komen in de 2e minuut van de 2e helft! Ineens draaide het van saai naar spannend!

Onze trainer Dick Bijlsma is fanatiek af en toe gefrustreerd, en hij roept fanatiek vanaf de zijlijn dat ze de volle breedte van het veld moeten gaan benutten. Dit blijkt te werken, en het lijkt er op dat F4 deze voorsprong niet meer weg wil geven. Senna blijkt keer op keer van onschatbare waarde voor dit team, hij is de rotsvaste verdediger van ons team. Alhoewel Trinidas in de 2e helft sterker lijkt is het verdedigend vermogen van dit team groot!

Ook het uithouding vermogen van ons team is groter, met name Maaike rent harder dan ieder ander! Dit zijn de karakteristieken die ons team ook in deze 2e helft overeind moeten houden Wat dat betreft is de vertrouwde opstelling van 2-2-2 ons op het lijf geschreven!

Zo ineens vanuit het niets kopt Marijn een prachtige kopbal, maar helaas hier was Trinidas hier net iets beter op voorbereid en pakte de verdediging de bal weer af. Bij vlagen leek het tij weer in het voordeel van DESZ te gaan maar zo ineens in de 28e minuut kwam er een mooie aanval van de tegenstander die met lob over de keeper ging! Helaas voor DESZ F4: 2-1

Nu werd het ineens weer heel spannend, onze jongens en meiden zouden toch die voorsprong niet weggeven? De gemoederen liepen langs de rand van het veld hoog op, helemaal in de 29e minuut, waar Thijs een heldhaftige redding had toen hij tussen 3 tegenstanders sprong en zonder blikken of blozen de bal pakte! Wat een redding!

Alhoewel sommige ouders langs de kant van het veld het bijna niet meer hielden vanwege de oplopende spanning, bleef Senne de stabiele factor achterin. Aeron deed een mooi afstand schot vanaf het middenveld die helaas wegdraaide. De spanning op het veld tussen de beide teams werd af en toe wat grimmiger, Vera kreeg een duw maar ze liet zich niet uit het veld duwen, Vera was een mooi voorbeeld van karakter voetbal, ze gaf alles! Ook Cas liet een fraai stukje voetbal zien, hij kwam helemaal van achteren en ging Solo 3 tegenstanders voorbij, eindigend in een fraai doelschot! Helaas ook weer in de handen van de keeper.

Het tij keerde weer in het voordeel van DESZ, in de allerlaatste minuut begon Bram nog met een hele fraaie aanval totdat het fluitsignaal klonk. De wedstrijd was voorbij. Wat een spannende wedstrijd waar zowel de spelers, de trainers en de ouders bezweet waren van het harde werken en de spanning! Een welverdiende 2-1 Super!

Na de tijd nog een fraaie penaltyreeks, waarbij ook te zien was dat hier tijdens de training avonden op geoefend is!