Nieuws

DESZ F4 verliest tegen SVBS/Oranje-Zwart F1

Auteur: Bart Tiel Groenestege.

Woensdag 11 november | Vandaag is de spannende wedstrijd van de koploper SVBS/Oranje-Zwart F1 tegen DESZ F4. Deze wedstrijd is zo spannend, omdat DESZ F4 het heel goed doet en met twee wedstrijden minder toch derde staat. Daarnaast is het ook de oude club van leider Dick, die daarom wel erg graag wil winnen.

De spelers hebben erg goed getraind afgelopen week, Ronny heeft ze op scherp gezet, dus de basis is goed. In de kleedkamer wordt de opstelling bepaald waarmee de wedstrijd begonnen wordt;

In het doel Thijs, achterin staan de mannetjesputters Senna en Declan, op het middenveld de snelle Aeron en de gedreven Cas en in de voorhoede de effectieve spitsen Hugo en Bram. De wissels vandaag zijn Vera, Marijn, Jari en Meike.

De wedstrijd wordt met een grote inzet begonnen, de spelers van DESZ zijn duidelijk van plan er een goede wedstrijd van te maken en gaan er tegen aan. SVBS/OZ speelt heel compact, eigenlijk gewoon op een kluitje. Hierdoor is het moeilijk door te komen voor de spelers van DESZ. De mannetjes van SVBS/OZ zijn wel sterk en kunnen erg goed schieten, waardoor zij toch de eerste goal maken.

DESZ geeft niet op en probeert met goed overspelen meer de ruimte te krijgen. Hierdoor komen ze toch steeds weer bij het doel van SVBS/OZ. De kluit van SVBS/OZ is ook weer voor de goal terug zodat een hoekschop het best haalbare is. Hieruit wordt helaas niet gescoord. De ene aanval van DESZ volgt de andere op, de verdedigers Senna en Declan veroveren steeds de bal waarna Aeron de bal langs het middenveld speelt of Cas een rush langs de lijn doet, waarna Hugo met zijn vele acties de bal voor het doel krijgt. Daar wil Bram of Meike graag scoren, maar steeds staat er wel iemand van SVBS/OZ in de weg. Vera zorgt voor meer druk op het middenveld, maar het is moeilijk tegen de sterke spelers van SVBS/OZ. Tegen de verhouding in scoren zij wel, waardoor het in de rust 2-0 is.

Na de rust begint DESZ wederom weer met goede moed aan te vallen, waar Marijn nu in de spits staat met Jari en Hugo. Bram wisselt af met Aeron en Cas en Meike. De verdedigers Senna en Declan hebben het goed onder controle achterin, maar hebben soms wat hulp nodig. Een te stevige verdediging leidt tot een vrije trap voor SVBS/OZ, welke helaas via een been erin gaat. 3-0 alweer. Een stevige stand, die de wedstrijd niet goed weergeeft.

De aanvallers van DESZ vinden dit ook, want opeens komt er een aanvalsgolf door Jari en Hugo, waar SVBS/OZ het moeilijk mee heeft. Met een prachtige solo van Hugo, terwijl Jari de aandacht afleidt, weet hij te scoren en staat er 3-1 op het bord.

Dit lijkt ruimte te geven voor meer en er wordt fel aangevallen door DESZ. Uiteindelijk is het SVBS/OZ die toch nog een laatste keer weet te scoren met een prachtig schot, waardoor de eindstand 4-1 is.

Voetballend was DESZ beter, vonden wij in ieder geval, alleen de kracht van SVBS/OZ en hun schotkracht maakte het verschil.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams