Nieuws

DESZ F4 nipt ten onder tegen Olyphia F2

Auteur: Bart Tiel Groenestege.

Dinsdag 8 maart | Door de goede resultaten in de bekerwedstrijden mocht DESZ F4 op de eerste zaterdag van de voorjaarsvakantie aantreden tegen het F2 team van de welbekende club Olyphia. Voor wie toch denkt dat het een typefout is of de club niet kent, dit is de voetbalvereniging van Noordwolde.

DESZ F4 trad deze wedstrijd aan met 1 invaller, door de vakantie waren een aantal vaste spelers niet aanwezig. Jack Fakkert zorgde voor aanvulling zodat er toch gewisseld kon worden. De andere spelers waren Vera Klaver, Declan Brouwer, Senna Knobbe, Bram van Dijk, Jari Bijlsma, Cas Kleinpenning en Meike Tiel Groenestege.

Doordat de vaste keeper Thijs ziek was, was er een andere keeper nodig. Declan had zich voorgenomen om te keepen, dus dat was snel geregeld.

Het begon 's morgens al erg leuk, doordat de ouders van Declan met een grote taxibus zorgden voor het vervoer. Eigenlijk voor zo'n belangrijke bekerwedstrijd was dit wel passend, zo'n spelersbus. De meereizende ouders en leider gingen er in twee auto's achteraan.

Naast deze leuke belevenis bleek het ook nog eens prachtig weer te zijn, een gezellige locatie in Noordwolde en een tegenstander die ook zin had om na de weken in de zaal weer eens lekker echt te voetballen.

De wedstrijd was vanaf het begin een geren van enthousiaste kinderen, gebrul van enthousiaste leiders (ook Dick Bijlsma die na zijn dubbele longontsteking wat rustig aan moest doen en twee brulapen had als vervanger) en een scheidsrechter die heen en weer rende om maar bij te blijven.

In het enthousiasme was de organisatie ver te zoeken, met name bij DESZ, maar er werd met veel inzet en plezier gevoetbald. Zo nu en dan resulteerde dit in kansen aan beide kanten, maar bij DESZ stonden Senna en Jack achterin hun mannetje, met daarachter de zeer goed keepende Declan. Een goed door de achterhoede gegeven paas werd door Cas meegenomen en zeer goed in de goal van Olyphia gejaagd. Knap werk.

Olyphia leek dit als een voorbeeld te zien en wist even later gebruik te maken van de rommelige inzet van DESZ, waardoor de keeper Declan kansloos was en de bal uit de goal kon vissen.

Ook DESZ bleef lekker voetballen en via Bram en Jari kwam de bal weer bij Cas, die met een snelle rush wederom voor de goal kwam en netjes afrondde. Dit gaf een mooie ruststand van 1-2.

Na de rust leek Olyphia beter begrepen te hebben dat als je moe wordt je maar beter wat meer kan overspelen. Hierdoor werden ze sterker en sterker en wisten dan ook redelijk snel twee keer te scoren. Of het de vermoeidheid was of het besef dat het samen beter gaat, maar ook het team van DESZ begon beter over te spelen. De spelers liepen beter op hun positie en waren daardoor ook beter aanspeelbaar. Langzaamaan begon het publiek en de leider van DESZ weer kans te zien op de gelijkmaker. Maar zoals je vaker meemaakt, viel de goal uiteindelijk aan de andere kant en werd de eindstand bepaald op 4-2.

Ondanks het verlies was het een heerlijke voetbalzaterdag een leuke belevenis, met dank aan het mooie weer, de inzet van de spelers en zeker ook de rit in de "spelersbus". Bedankt voor deze leuke actie.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams