DESZ F4 maait het gras in Luttelgeest

Auteur: Dick Bijlsma. Foto's: 3

Zondag 1 november | ​Vakantie,afwezigen, hoog gras , klei.......... niets kan de F4 stoppen vandaag. De F4 mag vandaag voor de beker naar Luttelgeest om een potje te voetballen tegen de plaatselijke F3 van Tonego. Vol goede moed en met twee bikkels extra zijn we onderweg naar Luttelgeest.

Eenmaal aangekomen blijkt al snel dat Jan van Wendel en luka Nieborg maar om 1 reden mee zijn. .......Ze willen de 3 punten graag mee naar huis nemen.

Jan mag laten zien wat hij kan op de goal en Declan en Aeron mogen verdedigen. Luka en Cas beginnen op het middenveld en Meike en Bram beginnen voorin. Jari , Vera ,en Marijn zijn onze wissels.

Het fluitsignaal ....... we gaan beginnen en al snel laat Luka zien dat hij er heel veel zin in heeft. De keeper van Tonego krijgt de ene na de andere pegel om de oren en voordat de keeper het door heeft mag hij de bal al uit het net vissen 0-1. Dat begint goed! Maar Tonego is niet onder de indruk van de 0-1 achterstand en geeft vol gas. Waardoor Jan een paar mooie reddingen moet maken.

Na een paar minuten merken een aantal van onze spelers ook dat de vakantie voorbij is en beginnen ook met voetballen.....vakantiemodus uit. ........voetbalmodus aan.........en dat scheelt enorm. Luka en Meike nemen de bal mee naar voren en Meike geeft de bal een pegel BOEM zo de kruising in 0-2. Nu beginnen ze steeds beter re voetballen en dat resulteert in een paar mooie aanvallen van DESZ.Tonego geeft ook niet op en blijft aanvallen. Maar Declan en Aeron houden goed stand en komen ze er toch door dan staat Jan er ook nog Tonego wordt er moedeloos van. Daar gaan we weer een nieuwe aanval van DESZ Bram , Cas , Marijn en Jari vliegen naar voren en door een mooi tikkie takkie spel tikt Jari hem zo in het netje 0-3.

Even later is het rust.

De tweede helft gaat Tonego flitsend van start wat al snel resulteert in een tegendoelpunt waar Declan helaas niet bij kan. Declan staat nu op de goal en Jan mag de tweede helft voetballen. Tonego heeft de smaak te pakken na hun doelpunt maar komt gelukkig niet meer door onze verdediging heen. DESZ neemt de regie alweer snel over onder leiding van Vera die als ze een liedje in haar hoofd heeft heeeeel goed kan voetballen. Ik hoop dat ze dat liedje nooit meer vergeet. Na een paar mooie aanvallen en schoten op en naast de goal pegelt Bram de 1-4 binnen en is de overwinning veilig.

Yes weer gewonnen ondanks het hoge gras de natte kleigrond de vakantiemodus en de afwezigen hebben wij weer een mooie wedstrijd gevoetbald.

Jan en Luka bedankt en F4 jullie hebben weer goed en als team gevoetbald ga zo door toppers!