Nieuws

DESZ F4 heeft geen kind aan Wolvega F5

Auteur: Bart Tiel Groenestege.

Dinsdag 28 april | Vandaag stond voor F4 de uitwedstrijd tegen Wolvega F5 op het programma. Een verslag.

Roselieke Kuiken speelde helaas nog niet mee door haar blessure, Cas Kleinpenning was afwezig. Anouk Fakkert stond op doel om rustig aan te beginnen. Het weer zat niet zo mee, het regende meteen al een beetje. Toch had F4 er zin in en begon meteen aan te vallen. Rick Smelt stond achterin samen met Wessel Benne, Vera Klaver en Anouk van Wendel op het middenveld en Ryan Smeijers en Bram Kerssies stonden voorin. Meike Tiel Groenestege en Boaz Scheer begonnen als reserve. Wolvega werd meteen achteruit gedrongen door het fel spelende DESZ, wat al gauw een hoekschop opleverde. Deze hoekschop werd gevolgd door de volgende en weer een volgende. Bij de zesde hoekschop was de verdediging van Wolvega het waarschijnlijk zat en schopten ze hem er zelf maar in.

Na de aftrap nam DESZ weer snel de bal over en rende Wessel met de bal naar voren. Hij schoot de bal hoog voor, waar hij bij Anouk van Wendel belandde. Anouk was koel en schoot de bal langs de keeper, 0-2 alweer. Doordat Rick achterin de boel goed dicht hield en alle aanvallen afsloeg had Anouk Fakkert het nog niet zo zwaar in het doel. Meike kwam erin voor Ryan en Boaz voor Anouk. Ook met deze wijziging hield DESZ Wolvega onder druk. Toen de bal in de buurt van het doel bij Wessel kwam, besloot hij maar eens zijn befaamde kanonskogel af te vuren en ook nu was dat onhoudbaar raak. De ruststand was dus 0-3.

Na de rust begon Wolvega met frisse moed en moest Anouk Fakkert zowaar een aantal keren ingrijpen. Dit deed ze goed, zodat Wolvega weer afdroop. DESZ had echter ook moeite te scoren. Vera stond nu ook achterin en stond daar erg goed te verdedigen. Voorin ging het even wat moeizaam. Bram schiet op de paal, Ryan net, maar dan ook echt net naast. Daarna is het Boaz zijn beurt om tegen de paal te schieten, waarna Ryan nog eens zijn dingetje doet en naast schiet. Bram dacht blijkbaar dat ook te kunnen en schiet nu ook naast.

Gelukkig krijgt het team door dat dit toch niet de bedoeling is en door goed over te spelen via Vera geeft Boaz een mooie voorzet die Bram strak inschiet. Dit doet hij even later weer na een prachtige voorzet van Rick, zodat het 0-5 wordt. Na een minder goede uitverdediging van Wolvega komt de bal snel weer bij Bram, die een echte hattrick maakt, via de onderkant van de lat.

De coach schuift nu Bram naar het middenveld en Meike naar voren om. Nu komt ook zij in de gelegenheid op goal te schieten, wat ze zowaar ook doet en maar net naast. Wolvega komt door een minder momentje achterin bij DESZ in de gelegenheid te scoren, wat Anouk Fakkert dit keer niet weet te voorkomen. Maar de tegentreffer is Wolvega gegund. 1-6. Rick gooit er nog een geweldige actie uit en brengt de bal helemaal naar voren. Via Meike komt de bal bij Boaz, die de keeper nog één keer passeert en de eindstand op 1-7 brengt.

Een prachtige uitslag en de goede weg naar de beker, die vandaag op het veld naast hun naar DESZ F1 ging. Zij werden kampioen vandaag, binnenkort is DESZ F4 aan de beurt als ze zo doorgaan!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams