DESZ F4 haalt dubbele cijfers tegen Uffelte F2

Auteur: Judith Visscher.

Woensdag 6 mei | Zaterdagmorgen 2 mei. DESZ F4 verzamelt zich om half 9 bij de kantine. Het zonnetje schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Vera is vandaag, helaas voor ons, afwezig vanwege een heerlijke vakantie. We moeten het zonder haar doen. Iedereen aanwezig dan snel de wedstrijdshirts aan en inspelen. Automatisch lopen ze richting veld 2, maar ze mogen vandaag op het Hoofdveld! Trots! Fanatiek spelen ze in. Namen worden geroepen en dan maar aanspelen, aannemen en naar de volgende.

De scheids komt het veld op. De teams stellen zich op en de wedstrijd begint. Roselieke doet vandaag weer mee na een tijdje geblesseerd te zijn geweest. Ze begint op doel om rustig tekunnen beginnen. DESZ F4 heeft er zin in en laat zien wat ze in de trainingen bij Ronny en Tom geleerd hebben. Overspelen! Ze kijken naar vrijlopende medespelers en spelen vervolgens de bal over en zo rolt de bal tijdens de eerste 12 minuten 4 x langs de keeper van Uffelte. Top Anouk van Wendel, Anouk Fakkert en Bram. Uffelte heeft de opdracht verdedigen meegekregen. En doet dit goed. Helaas komen ze daardoor niet tot aanvallen. Anouk F, ook een tijdje geblesseerd geweest, heeft er duidelijk weer zin in en laat zich de bal niet afpakken door 3 spelers van Uffelte. Wessel is vandaag opperhoofd hoekschoppen. En dat doet hij met plezier en verve. Als er eventjes niet goed opgelet wordt gaat Uffelte een aanval opzetten, maar dan is daar Rick en de bal is weer in handen van DESZ F4. Anouk F gaat met bal richting doel en stuit daar op de keeper. Deze krijgt helaas geen controle over de bal waardoor Ryan, die precies goed staat, 5-0 maakt. Roselieke heeft als keeper deze helft niets te doen. Einde eerste helft.

De tweede helft gaat van start. De aftrap wordt genomen en voordat het publiek het in de gaten heeft schiet Ryan de 6-0 binnen en met overtuiging gevolgd door de 7-0 van Bram. Het team is goed vertegenwoordigt door publiek, bestaande uit ouders, opa's en oma's en vele andere belangstellenden.Ook staan beide trainers langs de zijlijn en leider Lucas is, net als andere wedstrijden, ook van de partij. Rick wil de 2e helft graag keeper zijn. Ondanks de voorsprong wordt het publiek toch een beetje zenuwachtig als de bal al over de middenstreep gaat richting Rick. Uffelte verdedigt hun doel met alle mankracht die ze hebben en bij een hoekschop door Bram komt de bal door al dat groen toch bij Anouk terecht. Helaas schiet ze net naast. Maar DESZ geeft niet op. Een mooie hoge bal richting het doel gaat helaas te zacht en is een makkelijke prooi voor de keeper. Roselieke speelt weer op haar vertrouwde plekje, achterin. En ze verdedigt weer naar hartenlust. Er gaan weer mooie ballen naar voren.

De jongens en meiden van F4 laten een mooie pot voetbal zien, maar komen al een poosje niet aan scoren toe. Maar als we het niet meer verwachten valt daar opeens de 8-0 door Meike. Ze blijven keurig overspelen en kijken naar elkaar. Ze vangende aanwijzingen op die vanaf de kant geroepen worden. De bal gaat van Wessel via Bram naar Boaz. Boaz schiet helaas net te zacht. Geen doelpunt. Ook Ryan schiet iets te zacht richting doel als hij van Boaz een bal op zijn schoen krijgt. Op de uittrap van Uffelte volgt veel afpakwerk van Cas en op aangeven van Cas scoort Bram 9-0. De 10-0 komt van Bram nadat Boaz na veel kijkwerk de bal bij Bram op maat aangeeft. Dan gaat de bal richting Rick maar als een echte keeper onderschept hij deze en komt terecht bij Meike. Meike maakt er 11-0 van. Ook Bram krijgt hem weer goed op zijn slof 12-0. De laatste minuten gaan in als Anouk F de bal op sleeptouw neemt, afgeeft aan Bram, die hem vervolgens doorgeeft aan Meike. En die schiet de 13-0 binnen. Yes! Weer een gewonnen wedstrijd. Nog steeds onverslagen en op weg naar het kampioenschap.