DESZ F4: Een aanstaande kampioen?

Auteur: Vader Thijs.

Dinsdag 17 mei | Tot een aantal weken geleden had DESZ F4 een comfortabele voorsprong van 5 punten op naaste belager Trinitas. Echter door een kleine vormdop, resulterend in een tweetal gelijke spelen was de voorsprong teruggebracht tot 1 punt. En vandaag stond de uitwedstrijd tegen Trinitas op het programma. Een lange autorit, een koude wind en 9 voetballers die erop waren gebrand om de eerste plaats stevig in handen te krijgen.

De leider, Dick Bijlsma, sprak de mannen goed toe en gaf uitleg over de opstelling en de tactiek. In het kort: hard werken, elkaar helpen, overspelen en gewoon een doelpunt meer maken dan de tegenstander.

Ook bij Trinitas was de spanning voelbaar en het spel ging in de eerste helft goed op en neer. Beide teams hadden mogelijkheden maar een mooie aanval opgezet van achteruit kwam via Senna en Bram bij Declan en deze gaf een mooie voorzet op Hugo die prachtig doel trof: 0-1.

Direct daarna een paar uitvallen van Trinitas, maar de verdediging stond goed. Als het Aeron niet was die redding bracht dan was er altijd Senna nog. Echter Trinitas had een zeer goede voetballer, Menno, die via een slalom en een gericht hoog schot alles en iedereen kansloos liet en de spanning was weer terug: 1-1.

Desz bleef onvermoeibaar door voetballen en ook Thijs moest een aantal keren redding brengen. Via zijn uittrappen kwam ook Jari, die vandaag jarig was, aan de bal en hij speelde de bal goed naar Cas, die weer goed overspeelde naar Declan. Via zijn assist was het Hugo die 1-2 maakte.

Vrij snel daarna was het rust en konden de mannen even op adem komen. Het was duidelijk dat Trinitas de tweede helft alles op alles zou zetten en dat gebeurde ook. Oscar, Senna, Aeron, Declan en Bram liepen achter iedere bal aan en iedere tegenstander en Jari en Hugo kregen nog een paar kansen, maar voor de rest van de tweede helft was het verdedigen en Thijs die met een paar schitterende reddingen de ploeg op de been hielp. En zoals iedere goede keeper had ook Thijs een engeltje op de lat zitten, zodat een paar goed gemikte schoten eindigden op de lat of de paal. Na een paar spannende scrimmages leek het zelfs ook hands te zijn van DESZ, maar ook de scheidsrechter was onder de indruk van de spannende wedstrijd. Na nog een laatste redding door Thijs floot hij eindelijk af. DESZ heeft de belangrijke drie punten en als maandag 23 mei op het eigen sportpark wordt gewonnen van Meppel dan zijn ze kampioen! Kom ze allen ondersteunen tijdens deze belangrijke wedstrijd.