DESZ F4 boekt belangrijke overwinning op Alcides F3

Auteur: Jan Kisjes. Foto's: 4

Woensdag 14 oktober | ​De spanningen waren hoog voor de wedstrijd, aangezien Alcides F3 mede koploper was in de competitie met Oranje Zwart.

Na een balletje intrappen begon de wedstrijd om 10.00 uur. Alcides begon sterk, en na een goede aanval, was het na 2 minuten al 0-1 voor Alcides! Dat gaat moeilijk worden, dacht ook de grote schare trouwe supporters! Maar niets bleek minder waar. DESZ herstelde zich snel na deze openingstreffer, mede door het sterk verdedigen van Senna en Aeron! Ondergetekende kon het niet laten om ze te vergelijken met het destijds super duo John de Wolf en Henk Fraser! DESZ begon ook goed aan te vallen. Na een ingooi van Declan volgde een goed schot op doel van Bram, de keeper bracht echter redding.DESZ bleef op zoek naar de gelijkmaker; goed schot van Hugo; keeper brengt wederom redding. Counter van Alcides, schot op het doel van DESZ; Thijs maakt een prachtige redding! DESZ valt weer aan, bal komt bij Bram terecht en schiet op het doel, doelpunt DESZ: 1-1! Alcides geeft zich niet zo maar gewonnen en valt weer aan, wederom knappe redding van Thijs! De verdediging staat ook als een muur, Senna en Aeron laten zich niet passeren! Cas gaat als een echte rechtsbuiten langs het kalk op snelheid naar voren, speler van Alcides tikt bal over de lijn. Ingooi DESZ vlak voor de rust, bal komt bij Bram ,hij schiet en ja hoor de 2-1 is een feit!

De tweede helft komen er nieuwe krachten in het veld. Marijn speelt de bal naar voren, via een scrimmage komt de bal bij Hugo terecht en hij schiet, doelpunt DESZ: 3-1! Meike, Jari, Vera en Marijn zorgen ook voor een stabiel middenveld, wat wel eens vergeten wordt! Declan is ook op zoek naar een doelpunt, maar zijn goed gerichte schot wordt gepareerd door de keeper van de Alcidianen. DESZ is sterker, wat resulteert in weer een doelpunt van Hugo, 4-1; de buit is binnen, dit geven we niet meer weg! De goed fluitende scheidsrechter maakt niet lang hierna een einde aan de wedstrijd!

DESZ doet na deze overwinning weer mee in de kop van de competitie!