Nieuws

DESZ F4 bekert verder

Auteur: Judith Visscher.

Maandag 21 december | Zaterdagmorgen 12 december om half 10 verzamelen de meiden en jongens van F4 zich buiten voor de kantine. Na een tijd gewacht te hebben is hun leider nog niet gesignaleerd. Er wordt een app uitgedaan. Ja hij is op het terrein en voegt zich bij zijn team. Vanuit de Efteling wordt een aanmoedigingsapp gestuurd van medespeler Jari en zijn vader Dick, de andere leider van F4. De spelers zijn er klaar voor en vertrekken richting kleedkamer om hun tenue aan te trekken. Uitgelaten gaan ze richting het veld om in te spelen en warm te lopen. Ze zijn er klaar voor.

De eerste helft begint direct fanatiek. Het belooft een mooie pot voetbal te worden. SJO WIJC F3 trapt af en zoekt zijn weg naar het doel van onze jongens en meiden. Gelukkig wordt de bal onderschept door Cas en doorgespeeld naar Meike. Maar de tegenstander is goed wakker en veroverd de bal weer terug. Het is een leuke wedstrijd om te zien. Er wordt van beide kanten gevochten om de bal. Vera mag erin en Bram gaat er uit. Meike en Hugo zorgen voor veel acties langs de rechter lijn. Plotseling rolt de bal voor de voeten van Cas. Hij neemt hem mee maar stuit helaas op en tegenstander. Er moet hard gewerkt worden. Ze krijgen het vandaag niet cadeau. Als er een uitbraak van SLO WIJC F3 komt moet Hugo in de verdediging om Thijs, onze keeper, te helpen. En met succes. Als een van onze spelers de bal op de slof neemt en een sprint trekt wordt hij getackeld en glijdt een stuk over het gras. Hij wordt in de benen geholpen, krijgt een hand en een vrije trap. Senna neemt deze voor zijn rekening. Hij kijkt ……. Hij trapt …. En helaas …. De keeper vangt de bal. Het spel gaat verder. Hugo verdwijnt in een kluw oranje-blauw-wit. Hij weet hier met de bal uit te komen maar het schot mist dan de kracht om een goed gevolg te hebben.

Thijs heeft deze wedstrijd genoeg te doen. En laat dan ook iedereen zien wat hij kan. Hij houdt ballen tegen, neemt positie in en pakt er weer 1. Wat een keeper is die jongen. En wat een goed verdedigers heeft hij voor zich staan. Declan en Senna doen ontzettend goed werk en zorgen ervoor dat de bal weer voor de voeten van midspeler Meike komt. Zodat zij de bal langs de lijn door kan geven naar de jongens die voorin staan. Dan krijgt spits Marijn de bal maar hij mist net. Jammer. Het wordt nu toch eens tijd voor een doelpunt. Maar opeens glijdt daar de bal tergend langzaam langs de streep van ons doel en gaat ook maar op een haartje na voor het doel langs. Je hoort een zucht door het publiek gaan. Oefff stonden we bijna achter. Maar dan … Hugo krijgt de bal en neemt hem mee. Hij komt voor het doel en daar is de 1-0. Nu hebben ze de smaak te pakken. Senna en Declan brengen de bal weer naar voren, Cas neemt aan en sleept hem langs de lijn mee. Daar staat Bram vrij. Hij krijgt de bal en daar staat de keeper. Helaas. Maar de verdedigers moeten direct weer aan het werk want daar is de bal alweer. Maar het lukt SJO WIJC F3 toch om de 1-1 te maken. Plotseling vliegt de bal het publiek in en landt in het gezicht van een moeder. Gelukkig loopt het goed af. Het spel gaat verder. Het spel blijft spannend om naar de kijken. De acties volgen elkaar in rap tempo op. En dan is daar toch de 2-1. En met deze stand gaan ze de rust in.

De tweede helft beginnen ze weer net zo fanatiek en opeens rolt de bal door de benen van de keeper. 3-1 door Bram. Declan racet als verdediger het hele veld over en werkt zich te blubber. Hij geeft Hugo een assist en 4-1. Het spel gaat verder. De ene uitbraak na de ander. Van zowel DESZ F4 als SJO WIJC F3. Dan wordt Hugo getackeld. Het levert een vrije trap op. Senna observeert en schiet de 5-1 prachtig in het midden. Nu volgen er vele minuten met goed spel. Veel ingooien. Maar vooral spannend en leuk om te zien voor de vaders, moeders, opa's, oma's en alle ander belangstellenden. Maar op doelpunten moeten we nog ff wachten. Ze denken de wedstrijd binnen te hebben en als ze dan met 4 man voor een vrij doel met alleen een keeper staan willen ze Cas ook eens laten scoren. Maar die is hier niet helemaal op bedacht en kan de scherpe bal dan ook niet goed op de schoen krijgen. De tegenstanders pakken de bal op en maken gauw de 5-2. Gelijk zitten ze er weer boven op en maakt Hugo op de valreep nog 6-2.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams