DESZ F2 weet zichzelf niet te belonen tegen Diever Wapse

Auteur: Anonieme supporter DESZ F2 .

Woensdag 11 maart | Zaterdag 7 maart de voorjaarscompetitie gaat weer van start en ook de jongens van F2 mogen weer hun kunsten op het veld vertonen ditmaal tegen Diever Wapse. Met 17 thuiswedstrijden op sportpark de Cingellanden en een heerlijk zonnetje zorgt het weer voor een gezellige drukte langs de velden.

Om half 10 beginnen de boys van F2 met de warming up en maken ze zich klaar om te starten, een peptalk van René en Marcel zorgt er voor dat DESZ F2 goed van start gaat. Er wordt goed overgespeeld en de jongens creëren een aantal goede kansen. De keepster van Diever Wapse laat zich niet zo makkelijk passeren en haalt er behoorlijk wat ballen uit. Toch weten de jongens van F2 op voorsprong te komen. Een mooie opgebouwde aanval zorgt ervoor dat Jorik het laatste tikje kan geven en de 1-0 te kunnen maken.

Lang kunnen de jongens van DESZ F2 niet van de voorsprong genieten. Namelijk 5 minuten voor rust weet Diever Wapse zich te herstellen en de 1-1 te maken.

Voor DESZ een goed moment dat de scheidsrechter fluit voor rust, de 1ste helft zit erop. DESZ zakte wat in en hier wist de tegenstander dankbaar gebruik van te maken. Alle koppies bij elkaar en weer de focus bij de wedstrijd. Deze wedstrijd hoeven de jongens echt niet te verliezen. Met dit besef en vol goede moed start de 2de helft.
DESZ begint direct gevaarlijk en weet een aantal keren goed door te drukken richting goal. Telkens staat de lat/paal of de keeper van Diever Wapse in de weg. Ook ontbreekt het een aantal malen aan scherpte bij de spitsen in een 1 tegen 1 situatie.

De typische voetbalwet treedt in wanneer je zelf de kansen niet afmaakt, dan maakt de tegenstander hier wel optimaal gebruik van. Een schot op goal wordt in eerste instantie nog knap gered door keeper Sem, de bal verdwijnt daarna op de doellijn en Sem pakt hem vast. Van de zijkant gezien lijkt de bal niet volledig over de lijn te zijn, helaas beslist de scheidrechter anders en is het 1-2. Een vervelende domper voor F2. Het is DESZ in deze fase, die nu zelf onnodig balverlies leidt en het zichzelf moeilijk maakt. De rollen worden omgedraaid en Diever Wapse profiteert nogmaals van het op dat moment rommelige spel van F2. Ze maken ook de 1-3 en gooien de wedstrijd op slot. DESZ probeert het nog wel maar het lukt ze niet meer. Er wordt nogmaals gefloten voor het eindsignaal.

Helaas is het 1ste verlies een feit. De koppies bij elkaar en weer de focus op volgende week.