DESZ F2 klopt de koploper!

Auteur: Bert Scheer. Foto's: 3

Zondag 8 november | Een beetje spanning was er natuurlijk wel. We moesten tegen F1 van Rouveen, de koploper. In de kleedkamer was Wilco er kort maar krachtig over: “Ik ben er niet bang voor, we kunnen dit zeker winnen!” En Wilco heeft gelijk gekregen, daar hebben de spelers hard voor geknokt!

Het was goed opletten, want het eerste doelpunt viel al toen de toeschouwers nog in hun koffie stonden te roeren... Binnen 1 minuut was het Bart die een mooie voorzet gaf aan Jari, die de bal trefzeker tussen de palen stuurde. 1-0. Dat is nog eens een goed begin, we staan nu al voor! Deze luxe was echter niet van lange duur…Al een minuut later zette de koploper de stand weer recht. 1-1. En daar bleef het niet bij, weer een minuutje later wist Rouveen de rollen al om te draaien. 1-2

Gelukkig lieten onze mannen dit niet op zich zitten. Meteen weer de aanval in, zoals het hoort! In de 4e minuut schiet Jari al weer op de goal, de keeper weet het schot te keren. De bal komt bij Leroy voor de voet en die probeert de gelijkmaker te maken, helaas net naast.

Het tempo ligt hoog, de toeschouwers worden getrakteerd op een attractief potje. DESZ en Rouveen zijn zeker aan elkaar gewaagd, winnen is zeker niet onmogelijk, maar vooralsnog staan we achter…Maar ook dit duurt niet lang. Jari weet inmiddels goed waar het doel van de tegenpartij staat en scoort in de 6e minuut de gelijkmaker, klasse! 2-2

Dan gaat het een tijdje heen en weer.Mooi voetbal, maar al wel 5 minuten zonder goals… Daarvoor is Bas niet zijn bed uitgekomen. Hij denkt dan doe ik het zelf wel, vanuit de achterhoede neemt hij de bal mee naar voren, werkt zich onderweg nog even langs een paar spelers van Rouveen heen en weet de bal aan zijn voet te houden. Totdat het doel van Rouveen in bereik is gekomen. In de 12e minuut treft het schot van Bas doel en zet DESZ op voorsprong! 3-2

De wissels staan te popelen langs de lijn en mogen nu aan de bak. We zijn vandaag compleet dus 3 wissels! Rouveen is nu weer aan de bal en zoek naar de gelijkmaker. Het wordt een corner. Deze gaat er te gemakkelijk in. 3-3 Het levert echter Justin Dekker wel een "tand door de lip" op, maar de spons met water doet wonderen.In de 19e minuut weet Jari een grote kans op doel helaas niet af te maken en schiet naast. Dit zint hem blijkbaar niet, want nog geen minuut later corrigeert hij zijn misser en weet wel te treffen! 4-3 Rouveen is even minder scherp, want vanaf de middenstip gaat de bal weer linea recta naar hun doel en binnen een minuut moet de keeper van Rouveen de bal weer uit het net rapen, Jari heeft het weer geflikt, goed bezig! 5-3 Een mooie stand voor de rust…

De trainers en coaches nemen de tactiek voor de 2e helft door met de spelers. Een paar minuten voor half 11 staan we weer bij de middenstip. Even later ligt de bal in de hoek, omdat Rouveen een corner heeft verdient. Helaas weten ze hieruit alweer te scoren. 5-4 Wat een mooie wedstrijd mannen! Er wordt hard gewerkt, Bart is druk op het middenveld, ook Rouveen heeft het zeker nog niet opgegeven, er wordt fanatiek gespeeld. En dan gaat er ook wel eens wat mis. Bart krijgt een harde bal in zijn gezicht. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar dat zal de schrik zijn geweest. De spons moet er weer even bij komen, want er is een bloedlip. Bart toont zich een bikkel en speelt niet veel later alweer alsof er niets gebeurd is. DESZ weet weer uit te breken. Bram weet de bal fantastisch voor de voet van Quinten te leggen die het karwei weet af te maken. Mooi samenspel! 6-4

Rouveen blijft proberen en gaat op zoek naar Justin Dekker,maar dan moet je wel eerst langs Bas en dat valt niet mee… Rouveen blijft aandringen, en krijgt een vrije schop. Van grote afstand gaat deze over een aantal spelers heen richting ons doel en raakt de lat. Daar heeft Justin Dekker geluk, ik vond dit het mooiste schot van de wedstrijd. Het blijft een fanatiek potje. Wel met de handjes van de bal afblijven jongens…! Het fanatisme leidt ook tot wat lichamelijk contact, vanuit het spel wordt de confrontatie met de tegenstander niet geschuwd. Ook Justin Bols krijgt een natte spons behandeling… en niet veel later gaat er een speler van Rouveen huilend het veld af. Er werd fanatiek, maar wel sportief gespeeld, zo hoort het! Ineens zijn we weer bij het doel van Rouveen. Jayden schiet op doel, helaas de keeper van Rouveen staat er goed tussen. De wedstrijd loopt al ten einde, we vinden dat de scheids wel mag affluiten, dit heeft meer te maken met de stand dan het spel! In de laatste minuut maakt Rouveen het nog even spannend, vanuit de hoek van het veld weet een speler de bal op de lat te plaatsen, best knap. Ook Jari is nog niet uitgespeeld, neemt de bal een heel eind aan de voet mee, maar schiet de bal deze keer op de paal.

Wat een mooie wedstrijd om naar te kijken! Alle spelers hebben hard gewerkt en sportief gespeeld, ook de tegenstander. Zo zie je maar weer, ook de koploper is te kloppen! Klasse mannen!