DESZ F1 werkt hard voor de punten

Auteur: Petra Snel. Foto's: 9

Dinsdag 19 april | Zaterdagochtend 16 april 2016 gaan we vroeg op pad richting Zuidwolde. De thuiswedstrijd tegen SJO-JVZ was een spannende wedstrijd, waarbij we met 3-2 wisten te winnen. Het is belangrijk dat we ook bij deze uit wedstrijd de punten binnenhalen, want dan blijven we in de race voor het kampioenschap.

De eerste helft start moeizaam. Het teamgevoel is er nog niet. De spelers in de voorhoede kunnen elkaar nog onvoldoende vinden. De verdedigers houden 'hun mannetje' niet goed in de gaten. En door een grote modderpoel voor het doel, heeft onze keeper Sem, moeite om zijn positie te bepalen.Het lijkt dat het 'aanmodderen' wordt deze wedstrijd, maar de spelers zitten vol energie en blijven volop voor de bal gaan. Vanuit het doel geeft Sem positieve feedbacken ook vanaf de zijlijn wordt er volop gecoacht. Het is spannend. Welk team zal het eerste punt scoren? Dan haalt Imre de bal van de achterlijn en geeft een mooie voorzet. De bal belandt, via Joey, rustig in het doel. Het eerste punt is, net voor rust, voor DESZ!

Bij aanvang van de tweede helft starten de tegenstanders met een yell. Onze spelers laten zich hierdoor absoluut niet beïnvloeden. Vol energie en wilskracht staan zij klaar op hun posities. Het is te merken dat F1 voor de winst gaat.

Er wordt hard gewerkt en de inzet is goed, Dit resulteert in een aantal mooie acties. Het team van Zuidwolde laat merken dat ze fysiek sterk zijn, maar de jongens van F1 staan hun mannetje (en Anouk haar vrouwtje). Ze blijven hard werken en door bikkelen. Dan geeft Milan, vanaf het middenveld, een flinke poeier tegen de bal.Een afstandsschot die prachtig in het doel belandt! 2-0 voor DESZ, wat ook de eindstand wordt van de wedstrijd. Door hard werken, is deze winst, dik verdiend!