DESZ F1 verliest zicht op de beker

Auteur: Karin Visscher. Foto's: 68

Donderdag 12 november | Op zaterdag 7 november werd de belangrijke wedstrijd, HZVV F1 tegen DESZ F1, gespeeld.

Helaas had DESZ F1 een week eerder kostbare punten laten liggen in de wedstrijd tegen Wolvega.Hierdoor lag de druk deze zaterdag erg hoog. Gelukkig lijken de jongens en meisje van het team deze druk niet zo te voelen als ze zich om 08:30 verzamelen bij DESZ. De trainers Remco en Tom nemen de spelers nog even mee naar boven voor een teambespreking. De posities worden bepaald en juiste spirit gekweekt. Helaas kunnen de trainers niet mee, maar gelukkig zijn de leiders Marcel en Lukas wel van de partij om het team te begeleiden.

Zowel DESZ als HZVV zijn fanatiek en willen winnen. Dit duidelijk te zien aan de felheid waarmee direct vanaf het startsignaal gespeeld wordt. Niet naar elkaar toe, maar in het spel. Zoals het hoort.DESZ begint goed en maakt laat een aantal mooie acties zien. Als snel krijgt DESZ een vrije trap. Deze wordt genomen door Marc. Helaas gaat de bal er niet in.

En dan, na 5 minuten, benut de tegenstander zijn kans en scoort, 1-0. En voor we goed en wel beseffen wat er gebeurt is ook het tweede doelpunt gemaakt door HZVV. Dit is een flinke tegenvaller, maar we zetten er nog een tandje bij. Mooie kansen worden gecreëerd als de aanvallers van DESZ door de verdediging van HZVV heen weten te breken. Maar de bal lijkt er niet in te willen.

De leiders geven de jongens en meisje instructies om de juiste posities te behouden en dat loont. Na 12 minuten scoort Marc het eerste doelpunt voor DESZ, het is 2-1. Maar er kan niet gerust worden. Ook niet voor Sem B, hij weet een aantal keer de bal uit zijn doel te houden. Maar kan niet voorkomen dat er net voor rust weer gescoord wordt door de tegenstander.

De jongens zijn zichtbaar vermoeid als ze de tweede helft beginnen. Maar nog wel gretig en willen deze partij natuurlijk winnen. Al is het maar voor de patat die ze beloofd is door de trainers en leiders. Ze spelen goed over en proberen kansen te creëren.

Helaas krijgen ze toch weer een doelpunt om de oren, 4-1. Wat een teleurstelling. De overwinning lijkt enorm ver weg. Maar dan, na hard werken van het gehele team, weet Marc toch weer te scoren. En hoppa, even later weer! Het is 4-3, we gaan de goede kant op. Maar een minuutje later zijn de rollen weer opgedraaid en scoort HZVV hun 5de doelpunt. Hierna doet DESZ nog verschillende pogingen om te scoren. Ze ploeteren door, maar dan klinkt het eindsignaal.

De eindstand is 5-3. Dus geen patat en geen leuke selfie in de kleedkamer. Wel is door de leiders en de ouders op het hart gedrukt dat het team het ontzettend goed gedaan heeft. Wat een kanjers!

Er was weinig aan te merken op het spel van DESZ. De tegenstander was gewoon sterker….