DESZ F1 verliest van hoofdklasser WVF F1

Auteur: Petra Snel.

Zondag 24 januari | ​Bij een mooi winters zonnetje staan DESZ F1 en WVF F1 klaar om de oefenwedstrijd te spelen. DESZ F1 mag het, met nieuwe spelers Hugo en Bart, gaan opnemen tegen de jongens uit Westenholte. Het zal zeker geen makkelijke wedstijd worden, want WVF heeft tijdens de competitie nooit verloren en werd daardoor onverslaanbaar kampioen. Een prachtige uitdaging voor DESZ F1, om te laten zien wat ze in huis hebben.

Binnen 5 minuten komt er een eerste poging van Hugo op doel. Helaas nog geen doelpunt. WVF ziet ook als snel kans, maar de bal wordt tegen gehouden door Sem B. Vanuit de corner nogmaals een schot op doel, maar ook dit schot wordt mooi gestopt. Bij de start van deze wedstijd lijken de beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de eerste helft moet DESZ echter toch flink in de verdediging. WVF is volop in actie voor doel. Verdedigers Milan, Sem V en Anouk doen hun uiterste best. De spelers van DESZ lijken de leiding even over te nemen, maar er valt geen doelpunt. Een aanval van WVF op doel mist. Het blijft een wedstijd waarbij beide ploegen hun sterke kanten laten zien. De wedstijd lijkt nog lang niet beslist. Wie zal het eerste doelpunt scoren? En dan…. na een kwartier spelen is het duidelijk. Het eerste doelpunt is voor WVF. De eerste helft sluit af met één doelpunt tegen voor DESZ.

Direct na rust valt het tweede doelpunt voor WVF. Ze laten zien dat ze echt geen nederlaag dulden. DESZ zal hard aan de bak moeten. Toch lijkt DESZ een meer afwachtende houding aan te nemen. Is er sprake van een dip in het spel? De spelers zijn zoekend naar hun positie en proberen de controle over het spel terug te krijgen. Dan komt de bal mooi naar voren. Sem V. speelt de bal naar Joey en die scoort: 1-2!!! Er wordt tegenstand geboden aan de sterke tegenstanders. Dat ze sterk zijn, laten ze even later zien wanneer vanuit een vrije trap een derde doelpunt door hen wordt neergezet. WVF blijft dreigend voor het doel, maar er zijn gelukkig verder geen mogelijkheden om doelpunten te maken. Er volgt nog een bal op doel van Huub, maar deze mist kracht en de keeper kan hem opvangen in zijn handen. Vanuit een corner lijkt er nog een kansje op een doelpunt van Imre, maar helaas… De tegenpartij blijkt ook in deze oefenwedstrijd onverslaanbaar. Eindstand 1-3.