Nieuws

DESZ F1 start moeizaam tegen FC Meppel F2

Bekijk alle foto's!
Auteur: Irma van de Vegte. Foto's: 2

Zondag 3 mei | Zaterdag 2 mei, na de kampioenswedstrijd en het feest van vorige week gaan we nu weer over tot de orde van de dag, de wedstrijd tegen FC Meppel F2. Trainer Wesley heeft de lat hoger gelegd voor het team, de doelstelling is ongeslagen deze competitie af te sluiten. Zo verzamelen de jongens en meisje zich op deze zaterdagmorgen om 08.30 uur bij DESZ, na een warming up kan de wedstrijd starten. Maar voordat de scheidsrechter het signaal kan geven gebeurt er iets bijzonders. De spelers, leiders en trainer van FC Meppel F2 feliciteren de spelers, leiders en trainer van DESZ F1 met hun kampioenschap en geven een lekker cadeau. Dat is pas een sportief gebaar. FC Meppel bedankt !!

Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd kan beginnen. DESZ gaat voortvarend van start, mooi overspel, knappe passes, mooie opbouw en dan schieten op het doel van de tegenstander. 1e schot: Kyan, 2e schot Annelie, dan breekt Meppel uit en stormt op het doel van Martijn af. En voordat iedereen door heeft wat er gebeurt staat DESZ F1 achter. 0-1! 3e schot op doel: Kyan, 4e en 5e schot: Janick, 6e en 7e schot Kyan, 8e schot: Janick, 9e schot Kyan, 10e schot: Sem, 11e schot : Annelie, 12e schot: Jorrit, de bal gaat er niet in of op de lat, of op de paal of op de keeper, maar een doelpunt zit er niet in. En dan is daar het 13e schot op doel door Janick, eindelijk de gelijkmaker 1-1 !

FC Meppel laat zien dat ze niet van plan zijn om zo maar de overwinning aan DESZ te geven en gaan vol in de achtervolging, spelen kort op de man en geven DESZ weinig ruimte. Meppel schiet eerst naast en dan volgt uit een hoekschop de 1-2, dus weer staat DESZ F1 achter. FC Meppel komt daarna sterker in de wedstrijd ze schieten een keer naast en kort daarna is het Martijn die erger voorkomt.Nu gaat het weer richting het doel van FC Meppel, via een hoekschop genomen door Sem komt de bal knap voor en via de voet van Annelie wordt het dan 2-2. Volgens een oma prachtig in de kruising. Dit is meteen de stand waarmee beide teams de rust ingaan.

Na de rust gaan de teams van trainer Wesley en het FC Meppel van Jarrisch Keizer weer met frisse moed beginnen.DESZ gaat weer richting het doel van FC Meppel en naar een hoop schoten op doel ( stuk of 5) volgt dan toch de 3-2, volgens de verslaggever was het Kyan maar volgens haar zoon was het Gijs. De bal gaat nu weer naar het doel van DESZ door een misverstand tussen keeper Martijn en de verdediging ontstaat de 3-3.DESZ gaat weer vol op zoek naar het doel van FC Meppel, er volgen weer meerdere schoten op het doel maar dit alles zonder resultaat.Toch volgt dan de 4-3, gemaakt door Bjardney, de 5-3 gemaakt door Kyan, Mark schiet de bal van aftand op het doel maar deze gaat over, en dan volgt de 6-3, gemaakt door Bjardney, dit is tevens de eindstand. Volgende week een vrij weekend en dan op naar de laatste wedstrijd van deze competitie. Kan ook DESZ F1 die wedstrijd met winst afsluiten? We zullen het zien op zaterdag 16 mei om 09.00 uur op ons eigen sportpark.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams