DESZ F1 pakt de punten!

Auteur: Petra van Olst.

Zondag 27 september | Een belangrijke wedstrijd staat op het programma: DESZ F1 tegen HZVV F1. De beide koplopers in de competitie.

Onze tegenstanders gaan gelijk in de eerste minuut volop in de aanval. Een schot recht op het doel af, maar Sem B weet de bal goed uit het doel te houden. Een prachtige redding! Even later weer een schot op doel. Marc schiet onze keeper te hulp en haalt de bal net voor de doellijn weg. Het is duidelijk... We hebben te maken met een sterke tegenstander!

De spanning is voelbaar en zichtbaar. Langs de zijlijn staan Imre en Anouk wissel. Anouk staat met gebalde vuisten en voorovergebogen lichaam de wedstrijd te volgen. Ineens draait ze zich af van het veld, want de tegenstanders scoren. Balen! We moeten volop aan de bak. Er komen veel ballen richting ons doel.

Joey en Sem V. kunnen voorin voor het doel uitkomen en proberen te scoren. Helaas missen hun ballen de kracht om erin te gaan. De tegenstanders komen weer voor doel en scoren 0-2 in deze eerste helft. Tijdens de rust krijgen de spelers tips, waarbij organiseren het kernwoord is. Ook de trainers nemen de organisatie serieus. Zij gooien de opstelling van het team rigoureus om.

Na rust trapt Imre de bal af. Alle spelers hebben even tijd nodig om zekerheid te krijgen voor wat betreft hun positie op het veld. Al snel blijkt dat de nieuwe opstelling kansen biedt. Onze jongens en dame zijn duidelijk meer aan de bal en nemen meer de leiding in het spel. Marc krijgt de kans om de bal mee naar voren te nemen en schiet hard in: 1-2. Dit geeft onze spelers vertrouwen.

Milan mag een corner nemen en de bal komt bij Sem V. en hij scoort! Gelijkstand! Onze tegenstanders proberen nog op winst te komen, maar schieten ruim over het doel. Vanuit de achterhoede schiet Huub via Coen naar Imre, maar het schot richting doel komt ernaast. Onze spelers nemen geen genoegen met een gelijkstand en blijven volop in beweging. De tegenstanders lijken minder actief te worden.

In de laatste minuten van de wedstrijd neemt Joey een sliding waardoor de bal bij Milan uitkomt. Deze geeft een voorzet richting Marc en hij scoort! Het is 3-2! De scheidsrechter fluit af, de punten zijn binnen!!!

Foto's: Karin Visscher