​DESZ F1 legt opnieuw hoofdklasser over de knie

Auteur: il pensatore.

Zondag 28 februari | ZWARTSLUIS – De toppers van DESZ F1 krijgen zo langzamerhand een niet te misverstane reputatie in het land der hoofdklassers. De ploeg, uitkomend in de 1e klasse, heeft in de voorbije maanden namelijk meerdere malen tegen hoofdklassers geoefend en hen even zo vaak uitstekend partij weten te bieden. In een aantal gevallen werd zelfs de zege binnen gesleept; zo ook afgelopen zaterdag tegen ZAC F1!

De rood-witten begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten kwamen zij op voorsprong. Na hard werken kwam Hugo Tuin alleen voor de doelman van de bezoekers. De spits wist wel raad met de geboden ruimte en ramde het leer hard tegen de touwen: 1-0.

Na dit furieuze begin van de Sluziger' armada, lieten zij de touwtjes voorzichtig vieren. Iets te veel bleek later, aangezien dit de gasten in staat stelde om op gelijke hoogte te komen. Het speeltuig werd vanaf links diagonaal binnen gewerkt: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Net als in de eerste helft, schoot DESZ F1 ook in het tweede bedrijf uit de startblokken. Wederom had dit een voorsprong tot gevolg. Na een mooie aanval over meerdere schijven, kwam de bal voor de voeten van gastspeler Janniek Schipper: 2-1.

Even zo gauw als dat de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong kwam, slaagde ZAC F1 er in om de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord te doen verschijnen. Een voorzet vanaf rechts kon in eerste instantie nog wel geblokkeerd worden door Sem Boerhof, maar de rebound bleek hem te machtig: 2-2.

Ondanks deze nieuwe tegenslag lieten de gastheren zich niet van de wijs brengen. De ploeg voetbalde weliswaar niet zo goed als dat zij kan, maar er werd wel keihard gewerkt. Zo'n tien minuten voor tijd kreeg DESZ loon naar werken. De doelman van de bezoekers maakte hands, waarna Sem Visscher snel handelde en de vrije bal met dodelijke precisie over de sluitpost heen lepelde: 3-2.

Wederom bleek dit niet de genadeklap. Enkele minuten voor tijd sloegen de bezoekers namelijk opnieuw toe: 3-3. Toch was het slotakkoord voor DESZ F1, alias 'de reuzendoders'. Na een vergelijkbare aanval als bij de 2-1, was opnieuw Schipper het eindstation. Hij haalde doeltreffend uit en bepaalde de eindstand: 4-3. Wederom moest een hoofdklasser haar meerdere erkennen in DESZ F1!