Nieuws

​DESZ F1 geeft dure punten weg….

Bekijk alle foto's!
Auteur: Esther Horst. Foto's: 19

Woensdag 4 november | Zaterdag 28 oktober de wedstrijd DESZ F1 tegen Wolvega FC F1 staat op de agenda. De vorige keer won F1 met 9-1, zou het dit keer weer lukken?

Al snel blijkt dat Wolvega goed voorbereid is en de strategie tegen het sterke DESZ drastisch verandert is ten opzichte van de vorige keer, wat voor een zenuwslopende wedstrijd zorgt. Al in de eerste minuut stelt Wolvega zich sterk op en laat blijken dat ze zeer gemotiveerd zijn om de wedstrijd niet weg te geven. Sem B moet direct in actie komen en laat zien dat hij wakker is, de eerste redding van Sem B is een feit. Helaas ontstaat er door een stukje miscommunicatie tussen de verdediging en Sem B dan in de 5de minuut het eerste tegen doelpunt.

DESZ krabt zich even goed achter de oren, want een achterstand hebben ze tot nu toe nog maar zelden mee gemaakt. De tegenpartij krijgt door een overtreding een vrije trap maar Sem B laat zien dat hij niet bij de pakken is gaan neerzitten en houdt de bal vakkundig tegen.

Eindelijk wordt DESZ goed wakker, de diesel is warm, en de druk op het andere goal wordt groot. Imre krijgt een vrije trap toegewezen welke wordt genomen door Marc, maar deze wordt helaas geblokt maar de bal is nog binnen en Imre pakt deze kans, maar helaas het goal is te laag de bal gaat over. De spanning aan de kant (en bij de ouders) begint enorm te stijgen…..

Het team laat mooi teamwork zien en betrekt iedereen in het veld bij een mooie opbouwende aanval, maar helaas…de bal gaat naast. Sem V mag een vrije trap daarna nemen en geeft een mooi schot richting Marc. Marc schiet hem mooi richting het goal, maar verliest tijdens zijn schot de controle en gaat hierbij zelf onderuit en de bal gaat naast.

DESZ blijft hard werken.…

Er volgt weer een vrije trap een pracht schot, maar helaas deze gaat net naast. Zoveel kansen maar tot nu toe nog geen doelpunten en dat begint wel zenuwslopend te worden. Ook Huub krijgt een mooie kans, maar helaas de keeper weet hem goed te blokken. Ook de tegenpartij krijgt kansen, zoals een vrij trap, maar de bal wordt geblokt en Sem B kan hem daarna vlug pakken. Wolvega opent nog een laatste aanval voor de pauze, maar gelukkig zonder resultaat. We gaan de pauze in met een frusterende 0-1 tegenstand, wat een boel gemiste kansen in de eerste helft!!

De tweede helft begint veel belovend. Het team opent al snel meerdere aanvallen, maar het doelpunt blijft helaas nog steeds uit. De tegenpartij weet hun kans echter welgoed te benutten, hun aanval eindigd in 0-2….. Wat frusterend…

Maar DESZ geeft niet op. De aanval wordt direct weer ingezet, maar helaas weer naast. De tegenpartij laat het er ook niet bij zitten, ze ruiken de overwinning. Helaas voor hen zijn Sem B en de verdediging vast besloten om niet nog meer tegen doelpunten te krijgen en blokken meerdere aanvallen. De aanval wordt weer geopend en Sem schiet naar Marc en dan……..GOAL!!!!!!

Het publiek juicht en krijgt weer een beetje hoop. Het gejuich en het enthousiasme van de supporters stimuleert het team en de druk wordt hoog voor de tegenpartij. Helaas is de tegenpartij nog niet moe en zijn ze nog steeds vast beraden om de wedstrijd in hun voordeel te houden. Ze blokken weer meerdere aanvallen. Sem V mag een corner nemen en deze wordt mooi afgemaakt door Huub !!!! GOAL !!!! het is 2-2….

Het team laat zien door te willen vechten tot het eind….. Imre schiet op het doel maar mist. Milan schiet ook op het doel, maar helaas op de lat en Sem V probeert het dan af te maken maar deze gaat naast. De druk is enorm hoog voor de tegenpartij, maar toch weten ze weer door te breken, maar daar stuiten ze op onze sterke verdedigster Anouk en ze laat zien dat je dueltjes niet zomaar van haar wint. DESZ blijft vechten totdat de scheids het genoeg vindt. Ze hebben hard gewerkt het was zenuwslopend, de eindstand is 2-2.

Daarmee verdient DESZ 1 punt en dat betekent dat de druk voor de laatste wedstrijden hoog gaat worden. Kan DESZ het volhouden om op de 1ste plek te blijven staan??? Vol spanning gaan we ons voorbereiden op de volgende belangrijke wedstrijd.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams