DESZ F1 brengt het getrainde in de praktijk

Auteur: Paulien Weebers.

Maandag 28 maart | Na een week waarin tijdens de trainingen van F1 vooral is geoefend op het duel en fysieke kracht, stond ze vandaag een praktijkles te wachten….en wel tegen de F1 van SJO JVZ. Voordat de wedstrijd begint, wordt er op indrukkende wijze 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van dé nummer 14. Dan volgt er een applaus en kan er worden gefloten voor het begin van de wedstrijd.

Dat F1 altijd even op stoom moet komen is bekend en daar maakt SJO JVZ dan ook goed gebruik van. Het startsignaal heeft nog niet geklonken of de 0-1 is een feit. Dan lijkt na een dikke 5 minuten DESZ F1 wakker geschud. Na een prachtige aanval is het Bart die de nethaken laat kraken, 1-1. Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, al is het DESZ die de meeste kansen krijgt. Ook in de duels is het onze F1 die daar als sterkste uit komt. Wat tijdens de trainingen is geoefend weten ze prima in praktijk te brengen. SJO JVZ is (nog) niet bestand tegen zoveel geweld, bijna bij elk duel gaat er wel een speler tegen de grond. Dit brengt DESZ uiteindelijk op voorsprong, na een goede voorzet van Milan is Huub alert en die weet dan ook de 2-1 binnen te tikken. SJO JVZ geeft niet op en laat voetballend zeker het beste spel zien. Dit wordt dan ook direct beloond want al snel volgt de gelijkmaker.

Maar……Milan zal gedacht hebben "wie jarig is trakteert" want na een slechte uittrap van de keeper van SJO JVZ komt de bal bij de jarige terecht. Die bedenkt zich geen seconde en trakteert ons allemaal op een prachtige lob over de keeper, 3-2. Drie punten die zijn verdiend vanwege de fysieke overmacht. Als F1 die krachten nou ook nog weet te combineren met hun prachtige voetballende spel kunnen ze nog volop meedingen naar het kampioenschap.