DESZ F1 boekt ruime zege, Wolvega huilt

Auteur: Karin Visscher.

Dinsdag 22 september | Zaterdag 19 september speelde DESZ F1 de tweede competitiewedstrijd, in en tegen Wolvega.

Beide teams gaan fanatiek van start en al snel leidt dit tot wat geduw en getrek. DESZ krijgt een penalty die genomen wordt door Mark, het kanon. Dit schot is binnen en daarmee is 0-1 een feit. Even later wordt er een mooie voorzet gegeven naar Mark, die hier goed gebruik van maakt en het tweede doelpunt maakt.

Huub, de bedachtzame, weet weer een aantal keer de tegenstander eruit te lopen, maar helaas wordt het niet beloond met een doelpunt. Ook Wolvega krijgt een paar kansen. Maar gelukkig kunnen we langs de kant telkens weer een zucht van verlichting slaan als Sem Boerhof, de panter, de bal uit het doel weet te houden. Halverwege de eerste helft neemt Sem Visscher, de verfijnde, een corner. De bal weet Mark te bereiken en hij scoort zijn hattrick. Even later ziet Joey, de onnavolgbare, zijn kans schoon en maakt de 0-4.

Na de rust speelt DESZ rommelig. Misschien denken ze dat de winst al binnen is of is gewoon de controle weg. De tegenstander is veel in balbezit. Gelukkig kan Sem Boerhof de schade beperkt houden. Hierbij geholpen door Anouk, de ijverige, die achterin haar naam eer aan doet. Maar na een corner is daar dan toch het onvermijdelijke doelpunt voor Wolvega, 1-4. De voorspelling van Marcel Vos, een ruime zege met 1-9, lijkt onbereikbaar.

De leiders moeten praten als brugman om de jongens weer bij de les te krijgen. Maar uiteindelijk weet Huub er, na een mooie voorzet van Joey, een doelpunt uit te persen. De spirit komt er weer in en nu maakt Joey goed gebruik van de voorzet van Huub en maakt de 1-6.

Enkele van de tegenstanders wordt het verdriet te groot als even later Joey een hattrick maakt, Sem nog een doelpunt weet te scoren en Huub het, verdiend, afmaakt met het laatste doelpunt. Dan is de wedstrijd voorbij en is Marcels voorspelling toch uitgekomen…… de eindstand is 1-9 !!