DESZ F1 boekt overwinning in zenuwslopende wedstrijd

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 16

Maandag 13 april | ​Zaterdag 11 april wederom een uitwedstrijd voor de jongens en het meisje van F1.

We gaan gelijk goed in de aanval en creëren meteen kansen. Na slechts een paar minuten spelen is het Janniek Schipper, overgekomen van F2, die de 0-1 binnenschiet. In de minuten die volgen is het Alcides die een aantal keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt is. Na een doelpoging net naast de paal en een schot op de lat komen we heel goed weg en is de stand na 10 minuten nog steeds in ons voordeel.

Het vervolg van de wedstrijd is een mix van af en toe mooi voetbal en goed overtikken en dom wegschieten zonder te kijken of je een ploeggenoot bereikt. Er wordt (bij vlagen) wel goed gewerkt maar het heeft niet altijd het gewenste resultaat. Keeper Martijn weet met een aantal goede reddingen het 'Sluziger doel' schoon te houden.

De peptalk in de 'rust' moet zorgen voor een ommekeer in de tweede helft. Vrij snel komt daar een kans voor Kyan op de 0-2, maar helaas wordt deze niet benut. Dan is het ineens Alcides die heel gevaarlijk het doel van Martijn nadert. Met samengeknepen billen kijken we vanaf de zijlijn toe en proberen we de bal uit het doel te schreeuwen. Het lukt en weeeeeer komt DESZ goed weg. Met een uitbraak van Janick en Kyan gaan we op jacht naar de 0-2. Kyan speelt de bal mooi af op Janick maar de keeper van Alcides weet het schot van Janick te stoppen.

Om de spanning nog wat op te voeren valt een bal vanuit een vrije trap ineens naast onze keeper Martijn en is het zomaar 1-1. Vervolgens zijn het heel spannende minuten. DESZ kan veel beter maar heeft het lastig tegen de ploeg uit Meppel.

Een prachtig schot van Kyan over de keeper heen zorgt voor een ontlading bij de meegereisde ouders. 1-2. De laatste minuten tikken weg……gaan we het volhouden en weten we de voorsprong vast te houden? Angstige momenten nu het lijkt of de bal niet meer uit het strafschopgebied van ons lijkt te komen. Van afstand kijken we vol spanning mee tot het verlossende eindsignaal klinkt!

Gauw de drie punten in de tas en op naar Zwartsluis. Wat hebben we geluk gehad vandaag!

Binnenkort zijn deze toppers (bijna) wekelijks thuis op ons eigen sportpark aan te moedigen. Hou ze in de gaten, ze voeren de ranglijst aan dus het kampioenschap ligt nog binnen de mogelijkheden!