Nieuws

DESZ F1 al jong volwassen

Bekijk alle foto's!
Auteur: Paulien Weebers. Foto's: 2

Maandag 26 oktober | Op zaterdagochtend 24 oktober jl. stond voor F1 een bekerwedstrijd uit tegen VHK F1 op het programma. Na een goede training op woensdag vertrokken F1 met leiders en aanhang om 9.15u vol vertrouwen richting Sint Jansklooster.

Na een lekkere warming-up floot de scheids om 10u af voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten leken DESZ en VHK volop aan elkaar gewaagd al was het vooral DESZ die de kansen kreeg maar niet benutte. Het spel zag er best goed uit, er werd goed over gespeeld maar op de een of andere manier kreeg F1 de tegenstanders niet snel in hun greep. Toch was het Marc die voor de 0-1 zorgde en daarmee werd meteen op alle fronten de toon van de wedstrijd gezet. Waar je bij deze jonge spelers toch een goede wedstrijdleiding, respectvolle leiders en sportieve spelers mag verwachten was het ronduit treurig te noemen hoe deze 3 componenten van VHK een leuke wedstrijd wisten te verzieken. Waar de enkels van onze spelers het enorm te verduren kregen, was het de scheids die het niet nodig vond om zo hier en daar in te grijpen en waren het de leiders van VHK die daar, ordinair schreeuwend over het veld, nog even een schepje bovenop deden om zo hun mening te laten horen over onze het een en ander.

Gelukkig beschikt onze F1 wèl over professionele leiding en was de boodschap in de rust
duidelijk, eigen spel blijven spelen en rustig blijven. En dat dat bij onze jonge mannen en vrouw lukte is nog wel de grootste pluim die ze verdiend hebben. Het spel bleef van onze kant aantrekkelijk, kansen werden gecreëerd wat uiteindelijk ook voor de nodige doelpunten zorgde. Maar liefst 5 keer wist Marc te scoren, de ene nog harder en mooier dan andere ( uit een vrije trap en zelfs een kopbal).

In alle opzichten is F1 dus een goed geoliede machine en zijn ze ijzersterk…..technisch, conditioneel, fysiek en nu blijkt ook mentaal. Zal het dan jaloezie, frustratie, onmacht van de tegenstander zijn geweest wat hun gedrag verklaard? Het is natuurlijk ook frustrerend om tegen een team te spelen waarbij alles zo klopt.

Deze bekerwedstrijd hebben jullie meer dan verdiend en nu lekker door naar de volgende ronde. Gefeliciteerd en nogmaals de complimenten hoe goed jullie zijn omgegaan met de onsportieve sfeer die er rond deze wedstrijd hing.


Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams