​DESZ en WVF in evenwicht

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 10 september | ZWOLLE – Het vlaggenschip van DESZ heeft ook de tweede bekerwedstrijd gelijk gespeeld. Nadat vorige week Alcides op gelijke hoogte werd gehouden (1-1, red.), was het ditmaal WVF. Het duel kende twee gezichten. Waar de thuisploeg voor de theepauze het iets betere van het spel had, hadden de rood-witten dit na rust. Beide teams wisten echter niet te scoren: 0-0.

In de beginfase van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar grotendeels in evenwicht. De gastheren wisten één keer gevaarlijk te worden. Vanaf de linkerzijde van het zestienmetergebied werd het Sluziger' doel onder vuur genomen, maar Roël Zelhorst keerde de inzet met zijn voet. Aan de andere zijde van het veld bleven kansen uit.

Na een krap half uur nam WVF het heft voorzichtig in handen. Tot kansen kwamen zij desondanks niet. De rood-witten wisten hier eveneens weinig tegenover te stellen. Te vaak strandden hun aanvallen al in een vroeg stadium. Ruststand: 0-0.

In de eerste periode na rust vielen al gauw mogelijkheden te noteren aan beide zijden van het veld. Eerst moest Erwin Geertman redding brengen vanaf de eigen doellijn. Nog geen minuut later was Dimitri Kamerling dichtbij de openingstreffer voor zijn team. De middenvelder schoof het leer voorlangs.

Na twintig minuten te hebben gespeeld, leken de rood-witten op voorsprong te komen. In twee instanties knalde Tom Kisjes het speeltuig vanaf dichtbij tegen de touwen. Tot verbazing van alles en iedereen besloot de scheidsrechter het doelpunt echter niet toe te kennen. Dit, naar verluidt, vanwege het feit dat het leer volgens de leidsman via het zijnet in het doel belandde. Iets wat klaarblijkelijk enkel door hem werd geconstateerd.

De Sluzigers lieten zich vervolgens, ondanks de onbegrijpelijke beslissing, niet uit het veld slaan. Zij rechtten de rug en drukten WVF terug op eigen helft. Via Danny Moorman waren zij nog bijna trefzeker. De aanvaller speelde zich vrij aan de linkerzijde van het penaltygebied en trachtte de doelman van de gastheren te verschalken. Daar slaagde hij niet in, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Eindstand: 0-0.

Volgende week zaterdag speelt DESZ haar laatste bekerwedstrijd. Thuis is Ruinerwold de tegenstander. Aanvang: 17.00 uur, sportpark De Cingellanden.

Roël Zelhorst, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg (Björn Vinke), Mark Elken (Robin Rook), Dimitri Kamerling, Ronny Bakker, Etiënne Moorman, Tom Kisjes (Yaniek Elken), Danny Moorman.